Segrare i utvisningsrikt toppmöte: ”Mycket känslor inblandat”

Under söndagseftermiddagen vankades det toppmöte i J-gruppen där Helsingborg tog emot obesegrade Åstorp på hemmaplan. Matchen blev tillslut en målsnål historia, där hemmalaget vann med 2-1, men det dröjde en bit in i den andra perioden innan första målet kom. – Jag skulle nog säga att det var en blandning mellan bra målvaktsspel och att det inte var speciellt mycket målchanser i början. Kändes som båda lagen var rätt så passiva i början och väntade på motståndarnas misstag, säger Helsingborgs Victor Richardsson till bloggen.

En hel del utvisningsminuter blev det, men utdelningen i powerplay, den saknades från båda lagen, trotts flertalet chanser. – Ja det kändes som att det låste sig lite, samtidigt som det var bra insatser i boxplay från båda sidor.

Matchen innehöll både utvisningar för träning och slag, men även för protest, vilket även ledde till en 2+10, samt ett matchstraff i slutet av den tredje perioden. – Matcherna mot Åstorp brukar ofta vara så, mycket känslor inblandat. har ingen koll på direkt vad som sades i protesten eller 2+10:an, så det kan jag inte uttala mig om. Vid matchstraffet så håller vår Joel Von Reis i en av deras spelare, som blev arg och slog honom på händerna med klubban, rätt hårt, så den kan jag tycka vara rätt rimlig. Annars tycker jag domarinsatsen var rätt bra överlag, lika mycket åt båda håll.

Det var tuffa tag genom hela matchen. Foto: Jonas Kihlman.

I och med segern, så är Helsingborg fortsatt obesegrade och tar man minst en poäng i sin nästa match, så går man förbi just Åstorp som i nuläget har en match mer spelad. Just den här dagen, så har Richardson förklaringen till varför man var starkast. – I slutändan tycker jag det är vårt stabila försvarsspel samt målvaktsspel som avgör matchen.

Helsingborg kunde till sist inkassera tre poäng. Foto: Jonas Kihlman.