JAS-bloggen
Intervjuer

Inför toppmötet: ”Tunnel på Mårten hade fått mig att sova gott”

Veckan fortsätter bjuda på diverse toppmöten och idag uppmärksammas fighten mellan Helsingborg och Åstorp bland annat. Såhär säger Mårten Jeppsson och Benjamin Wiphagen inför fighten.

Toppmöte deluxe. Ni båda är redan klara för slutspel, men fighten om placeringarna står kvar fortfarande. Hur går tankarna inför matchen?

Mårten: Vi går alltid för att vinna.

Benjamin: Tycker det ska bli skönt att få spela denna efterlängtade match. FCH har alltid haft ett bra lag och matcherna mot dem har haft en tendens att bli mycket jämna och intensiva. Förväntar mig detsamma inför denna fight, speciellt när det är gruppfinal. Det kommer krävas det yttersta från varje spelare, och jag är övertygad om att alla i laget är medvetna om det.

Man pratar ofta om rivalitet och derbyn. Hur stor är rivaliteten just i dessa matcher?

Mårten: Oerhört stor! Det är en av dem roligaste matcherna man kan spela i JAS. Vi har spelat mot varandra i många år och det är nu det kommer avgöras vem som är bäst i Skåne!

Benjamin: Rivaliteten mellan oss har alltid varit stor. En liten extra morot inför dessa matcherna är att vi känner varandra bra utanför planen vilket gör det extra kul att vinna. Inramningarna inför dessa matcher brukar också vara på topp, publiken brukar bla bidra med extra mycket energi.

Vad vet ni om era motståndare och dess styrkor som ni behöver neutralisera?

Mårten: Vet att dom har en målfarlig back som ofta vill komma till skottläge och avgöra matcher. Tror han spelar med 32 på ryggen. Annars har dom en farlig första femma som vi får stänga ner.

Benjamin: Vi har ju mötts så pass många gånger att vi kan varandra i princip utantill. FCH är ett kvickt och bollskickligt lag, så när det gäller att neutralisera dem så kommer vi att lägga mycket fokus på det.

Vem i motståndarlaget slår ni gärna en extra tunnel på om chanserna dyker upp?

Mårten: Hade varit kul, men inte så svårt att slå en tunnel på deras nummer 32. Tror han heter Martin.

Benjamin: Att tunnla Mårten hade fått mig att sova gott.

Wiphagen, här i tuff kamp mot en Malmöspelare. Foto: Thomas Wiphagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar