Kommentarer från gårdagens matcher

Efter ett uppehåll där antal matcher har varit lägre, var det återigen dags för en ganska fullspäckad fredag med matcher. Tullinge besegrade Sköndal på hemmaplan med stabila siffror och Malmhaug, som tog emot Carlscrona, fick däremot se sig slagna. Såhär säger spelarna i efterhand.

Anthon Viberg, Tullinge: Vi inleder med en intensiv fotbollsmatch som uppvärmning medan Sköndal glider ut en liten sväng i jeans och kepsar. Vi är sedan inne på banan så fort den är ledig för att få in ett bra tempo, Sköndal kliver efter ett tag in och kör någon runda hörnen.

Vi är det vaknare laget från start och gör efter några minuter ett vackert passningsmål för att ta 1-0 ledningen. Ställningen håller sig ett bra tag in i matchen och vi försvarar soss bra mot en slarvig 2-2-1 uppställning.

En del utvisningar för oss ger Sköndal en utmärkt chans att knappa in men vi med Rais i målet och bra backspel styr upp vårt boxplay och Sköndal har svårt att hitta avslut. De hittar sammanlagt något enstaka avslut, men det täcks av försvarande. Sköndal får senare straff, men den styr Ludvig Rais undan enkelt.

Vid 6-0 till oss och tio minuter kvar av matchen blir innebandyn lite ”heybaberiba” och spelet känns dött och strukturlöst. Ett mål av Sköndal och ett självmål av oss gör att matchen slutar 7-2 till oss.

Mattias Valtonen-Andre, Malmhaug: Matchen började bra för vår del med ledning med både 1-0, 2-1 och 3-1 sedan tycker jag att vi bjuder in dom i matchen vilket då resulterade 3-3. Vi tog senare tag i matchen på ett helt annat sätt och fick ett antal bra lägen men tyvärr gick det inte vår väg… Utan med 3 minuter kvar slarvar vi i denfensiven och dom trycker tyvärr in 3-4 och sedan gör dom även 3-5 i slutsekunderna i tomt mål. Måste även ge creed till bröderna Norlund och vår fantastiska målvakt Hugo Prahl som gjorde en fantastisk match, trots sin unga ålder (00a).