JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Hermansson/Abrahamsson – viktig fight i kampen om slutspel

Solfjäderstaden står som hemmalaget mot KFUM Norrköping, numera utan en av lagets viktigaste spelare, Oskar Hovlund. Inför matchen har Norrköping två poäng till godo och det är en viktig match där kampen om slutspelsplatserna kan avgöras. Såhär säger Joel Hermansson och Olle Abrahamsson inför matchen.

Man brukar prata om nyckelmatcher, men sett till tabellens läge så måste denna vara extremt viktig?

Joel: Ja, det blir ju lite av en vinna eller försvinna match då det ser märkt ut för laget som inte vinner denna match. Så ja, det är en extremt viktigt match.

Olle: Ja att denna match är en extremt viktig går ju inte att ta ifrån den, det skiljer ju bara nån poäng mellan lagen med tre matcher kvar och laget som går som segrare ikväll kommer antagligen ta en slutspelsplats med så denna match är ju extremt viktig som sagt.

Sett till statistiken så är det två lag som varken gör mest mål, men som inte släpper in mest mål heller, som ställs mot varandra. Finns det risk för att det blir en tillknäppt match?

Joel: Båda lagen har väldigt bra målvakter så det kan bli så att det inte blir så mycket nål i denna match. Men kollar man på våra tidigare möten mot Norrköping så blir det nästan alltid mycket mål, om man bortser från förra matchen vi mötte dom i JAS som inte blev så målrik. Så jag tror ändå att det kommer bli en match med mycket mål för det är så matcherna mot Norrköping brukar se ut.

Olle: Jag tror det beror på helt på att båda lagen har väldigt bra försvarspel och riktigt bra målvakter som även visas i tabellen under säsongen så det finns väll chans till de. Men när vi mötts genom åren har det oftast blivit väldigt mycket mål så att de svårt och säga. Matchen kommer antagligen bli riktigt jämn men mål mässigt kan de bli hur som!

Om ni skulle få önska matchbild som passar er, hur ser den ut?

Joel: Självklart så vill man hålla mycket i boll. Den matchbild son passar oss bäst är att vi får ha mycket boll så vi kan ställa upp i vårat anfallsspel. Så för vi hålla mycket i boll och anfalla mycket så tror jag att det kommer att bli jobbigt för Norrköping.

Olle: Är väl alltid roligt att äga mest boll o styra spelet på de sättet, men vi vet att vi spelar bra försvarspel med och väldigt duktiga på kontringsspelet också. Så det är svårt att säga, en liten blandning av det kanske passar oss bäst!

Vad har ni i ert lag, som inte de andra har som avgör matchen?

Joel: Det som gör att vi kommer vinna denna match är vårt hjärta för varandra. Vi kommer att slita hela matchen för varandra. Man har också märkt på träningarna dom två senaste veckorna att alla varit extremt laddade för denna match. Så hjärta och kämparglöd kommer göra att vi vinner denna match.

Olle: Det vi har i Norrköping som andra lag har svårt att leva upp till är våran sammanhållning och lagmoral skulle ja säga. Vi har en riktigt bra blandning på spelartyper och de är väldigt viktigt också. Många av oss har även spelat ihop sen vi var 6 år och känslan då blir ju på ett annat sätt. Vi vet vad vi kan ihop och vi alla har väldigt mycket hjärta för laget. Känslan i laget är riktigt bra nu med och det har vi även visat efter de två förlusterna i början på serien så har vi inte förlorat en enda match efter. Så känslan är väldigt bra inför kvällen !

KFUM har inför matchen två poäng till godo på Solfjäderstaden. Foto: Mia Malinen Carlsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar