Segrade i toppmötet efter stark vändning: ”Kan slå vilket lag som helst”

Under onsdagskvällen så ställdes Farsta mot Djurgården i Farstahallen, en match som även livesändes med bravur och sågs av ett ganska stort antal. Det blev tillslut Djurgården som tog tre poäng efter en uddamålsseger med 3-4. – Vi kommer till matchen med väldigt mycket revansch att utkräva, och det tyckte jag märktes direkt när man kom in i omklädningsrummet för samling en timme innan match.

Sedan när väl matchen drar igång så tycker jag vi börjar på ett väldigt bra sätt och får styra spelet mycket som vi vill, och det tycker jag vi gör nästan hela matchen igenom, dock så låg vi nästan i underläge hela matchen i och med att Farsta nog är ett av de bättre kontringslagen i Sverige och spelade väldigt bra. Så när vi börja småslarva lite på mittplan så va dem där och snappa upp några bollar och skapa farligheter direkt. En väldigt rolig match att spela med bra fart och mycket farligheter åt båda håll, samt mycket publik, säger Djurgårdens segerskytt Albin Fröberg till bloggen.

Det var dock Farsta som först gjorde både 1-0 och trots kvittering från Djurgården, så kunde Farsta göra både 2-1 och 3-1 innan den andra perioden var över. – När de fick in 3-1 målet var det riktigt jobbigt ett tag eftersom det kändes som att vi styrde matchen och hade en del riktigt bra chanser. Farsta är ett väldigt bra lag och speciellt när de har en av Sveriges vassaste målvakter i buren som inte gav oss mycket gratis. Vi visste redan innan matchen och hade snackat en del om att Farsta är bra på att utnyttja de lägena de får.

3-4 med knappt minuten kvar att spela. Hade ni bestämt er att gå för det, trots att ni hade ett kryss att spela på?

– Vi spelar alltid för att vinna i alla lägen. Vi vet att vi kan slå vilket lag som helst.

I och med vinsten så gick Djurgården förbi Farsta i tabellen och med två matcher kvar, har man serieledning och ett bra utgångsläge inför upplösningen. – Man vet aldrig vad som kan hända med två matcher kvar, men vi ska göra vårt bästa för att bli etta i gruppen!