Veckan som gått – Toppfighter, U19 och dubbellicenser

Veckan som gått i JAS:

Trots att en hel del spelare, både från HJ-JAS och DJ-JAS varit iväg på landslagsuppdrag och spelat Finnkampen, så kan man absolut inte klaga på matchernas kvalité under den gångna veckan.

Nykvarn tog emot Linköping på hemmaplan, där gästerna hade störst press på sig, sett till det jämna toppskiktet där man bland annat slåss med KFUM Norrköping, Solfjäderstaden och Bergs, samt Nykvarn då. Hemmalaget inledde starkast och hade en 3-0 ledning efter första perioden. Trots en hel del utvisningar, så kunde gästerna reducera två gånger om och sen kvittera. Viktig poäng för Linköping!

I-gruppens topptrio slåss om platserna in i det sista, där Warberg i helgen tog emot Lindås. Hemmalaget såg ut att få matchen åt sitt håll, men Lindås ville annat och vände starkt i slutskedet. 6-5 reducering med drygt fyra minuter kvar, kvitteringen kom med dryga minuten kvar och ledningsmålet med 13 sekunder kvar, där man sedan fullbordande vändningen och gjorde 6-8. Lindås har nu tre raka och i helgen väntar Pixbo, där just Pixbo har bäst utgångsläge att ta hem gruppen inför slutspurten.

Åttondelsfinalreprisen mellan Lockerud och Partille, vanns även denna gången av Partille, precis som i höstas. 4-7, där två sista kom i tom bur och Lockerud stod upp bra i period två och tre, där matchen kunde fått ett annat utgångsläge om Lockerud hade gjort det viktiga 5-4 mål, som istället Kalle Bylund smällde in. Gruppsegern är därmed klar för Partille i princip som har sex poäng ner och en sjuhelvetes målskillnad med två matcher kvar att spela.

Partille fick fira igen mot Lockerud. Foto: Roine Bengtsson.

Örebro var sett till tabellen, favorit mot Lillån, men grönklädda gästerna vann tillslut med stabila 2-5. Lillån tog ledningen, en ledning som man sedan behöll intakt från period två och framåt, där Örebro aldrig kom närmare än ett mål. Spännande upplösning att följa i gruppen, där Hagfors bland annat ska möta Lillån på hemmaplan.

Grönklädda Lillån vann fighten i derbyt. Foto: Malin Lundmark.

Tre heta punkter:

Spelschemat – Sett till senaste veckans matcher så går det inte klaga. Derbyn, toppfighter som avlöser varandra och det skapar genast mer intresse, istället för att se ett lag vinna med 18-1. Exakt så önskade man att fler omgångar var och det bästa är att de tuffa fighterna fortsätter då Farsta möter Djurgården, Lindås mot Pixbo och även Helsingborg mot Åstorp. På damsidan så ställs Pixbo mot Warberg där man kan säkra sin plats på Innebandyfesten. Intressant!

U19-landslagen – Verkar gjort det bra i Finland, där man rent resultatmässigt övertygade. Finland ställde dock ett yngre lag på planen, för att förbereda sig inför kommande VM, där Sveriges spelare födda 97, inte kommer få deltaga. Synd för en sådan vass årskull att de inte fick chansen i våras, där säkerligen flertalet namn hade kunnat ta plats. Oavsett vad så är det alltid kul med svenska framgångar och då det varit förvånansvärt lite skriverier kring vinsterna.

Även damerna, som har VM under våren, förtjänar att hyllas då man spelade lika i den första matchen samt vann den andra. Pixbos Frida Ahlstrand fortsatte producera, Hagfors Amanda Berggren gjorde mål i sin första landskamp och Lovisa Hedin berömdes för sin insats i målet. Kul att följa framfarten och det återstår att se vilka JAS-spelare som får chansen i VM.

Johannes Karlsson, Vöikers – Mattias Qvarfordt är den som allt som oftast axlar förstaspaden i Vöikers JAS-lag, målvakten som nu även representerat Sverige i dubbla U19-samlingar. När Qvarfordt saknades i helgen så var det Johannes Karlsson, född 1999, som fick vakta målet i toppmötet mot Fagerhult. Karlsson såg till att vara bidragande när laget vann med 4-8, där Fagerhult reducerade två gånger om i matchens slutskede. Skönt för Vöikers tränarstab att veta att man har en fullgod ersättare till en annars mycket duktig förstekeeper.