JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Embretzen/Miller inför Örebroderbyt!

Örebro-Lillån är ett derby som på förhand känns otroligt spännande, sett till att lagen kryssade i den första matchen. Örebro leder i skrivande stund E-gruppen och det är Lillån som behöver ta poäng i kampen om slutspel. Såhär säger Örebros Jacob Embretzen och Lillåns Alexander Miller inför matchen.

Tabellen talar för Örebro, men kan man i ett sånt här derby utläsa någon typ av favorit innan matchen?

Jacob: I såna här matcher spelar tabellen ingen roll, det kommer bli jämt och den som vill det mest kommer att vinna.

Alexander: Som du säger så talar tabellen för Örebro men allt kan hända i ett derby. Det är mycket som står på spel och det finns självklart en del nerver.

Första matchen slutade 6-6 efter en ganska svängig historia. Hur tror ni matchbilden kommer se ut i denna match?

Jacob: Som sagt, det kommer bli jämnt, det kommer vara en fartfylld match med förmodligen lite hets mellan spelarna. Det kommer bli tufft och det har vi förväntat oss.

Alexander: Matchbilden kommer nog vara liknande med tanke på att de som sagt är ett derby. Det kommer troligen vara en mycket fartfylld match med extremt mycket känslor.

Inför den här matchen, finns det någon typ av hets eller stor rivalitet, eller hur mycket bakgrund finns det i derby?

Jacob: Personligen så är jag bra kompis med många ifrån Lillån, men när domarn väl blåser igång matchen så är det fokus på matchen och inget annat.

Alexander: Självklart finns det en stor rivalitet och en del hets förekommer alltid när man möter Örebro men de flesta känner varandra, både från skolan och från ett flertal SDF-SM spelade tillsammans.

Vem i ert lag är en typisk matchvinnare om det är jämnt i slutändan?

Jacob: Två typiska matchvinnare är Emil Lundmark och Olle Åhman. Dom har en extrem mognad i sitt spel och har otroligt bra teknik men framför allt riktigt bra skott!

Alexander: Per Holmblad skulle jag påstå vara vår matchvinnare. Han är en spelare som är bäst när det gäller och kan verkligen vara den som kliver fram när det behövs.

Embreetzen, en av de viktigaste offensiva pjäserna i Örebro. Foto: Anna-Karin Lindholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar