JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Olsson/Ambring: ”David mot Goliat”

I-gruppens toppskikt kan förändras under de sista matcherna, då topplagen möter varandra och gör upp om de tre slutspelsplatserna. Idag tar Warberg emot Lindås på hemmaplan och såhär tror Oliwer Olsson och Henning Ambring om matchen.

Ni båda står på tio spelade matcher och har därmed chans att förändra gruppens utseende vid bra utdelning i hängmatcherna. Hur ser ni på upplösningen av gruppspelet?

Oliwer: Det har varit ett fint gruppspel med många roliga matcher att spela. Vi är väldigt nöjda så här långt med gruppspelet! Avslutningen kommer att bli mycket intressant och se vilka lag som kommer på de olika platserna.

Henning: Jag tycker att det har varit en väldigt jämn grupp. Upplösningen kommer bli väldigt jämn i slutet eftersom alla tre lag är väldigt bra, vi får se vem som går segrande ur striden! Tror på Waves.

Ni har stött på alla lag efter, vissa två gånger. Nu ställs ni mot toppkonkurrent. Vilket lag har ni upplevt som svårast att möta efter tio spelade omgångar?

Oliwer: Alla matcher har sin charm. De är svåra på olika sätt. Vi hade tufft mot Lindome, samtidigt som Lindås och Pixbo är storfavoriter i vår grupp. Så jag måste säga att alla matcher är svåra på olika sätt. Lindås imorgon kommer bli en tuff nöt att knäcka!

Henning: Det har varit många lag som har överraskat men skulle ändå säga att Pixbo är lindås största konkurrent efter dessa 10 omgångarna.

Just denna fighten, vad blir viktigt för eran del att fokusera på för att genomföra matchen på bästa sätt?

Oliwer: Vi fokuserar bara på saker som vi kan påverka. Vi tar en match i taget och ser med spänning framemot morgondagen. Vi har gjort många bra matcher och vet vad vi kan och behöver göra bra för att vinna. Vi får hoppas att vi gör en bra match och kan bjuda upp Lindås!

Henning: Fokuset ligger på vårat spel inför denna match.

Hur tror ni att matchbilden kommer se ut?

Oliwer: Det kommer vara två bra lag som ställs emot varandra! Små marginaler som kommer avgöra matchen. Det laget som har mest energi kvar sista tio kommer att vinna matchen! Vi ser matchen imorgon som det historiska slaget mellan David och Goliat. Där Lindås (Goliat) är favoriter till att ta hem gruppen och vi (David) får ses som underdogs.

Henning: En jämn match med böljande spel.

Återstår att se om det är Warberg som får fira även idag. Foto: Helmuth Subiabre.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar