JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med målvakterna inför toppmötet – målrikt att vänta?

Toppmöten är något av helgens genomgående trend och idag är inget undantag. Warberg möter Lindås i I-gruppen och i H-gruppen så smäller det ordentligt när Lockerud, denna gången utan sin U19-spelare, Isak Stöckel, tar emot Partille på hemmaplan. Såhär säger burväktarna, Emil Zettergren och Linus Karlsson inför matchen.

Två målglada lag som möts. Finns det möjlighet att det blir ett målkalas?

Emil: Med tanke på att de sju översta i poängligan spelar i Lockerud och Partille så finns möjligheten absolut! Vi har ju bl.a. Albin Lundell som skjuter som en häst och gärna hänger några slagg! Även Eddie (Nissen-Sandberg) som lär vara sugen på att brunka in minst ett mål eller två!

Linus: Ja, det finns stor möjlighet att det blir målrik. Båda lagen är duktiga på offensiv planhalva samt att båda har bra skyttar. Vi har bland annat Kalle Bylund som är JAS bästa skytt. Sen har vi också Eric Hellström som skjuter som en häst.

Hur är det som målvakt att stå just de matcherna när offensiven håller sån hög kvalité i båda lagen?

Emil: Otroligt roligt! Mycket tempo är alltid kul och får man även kämpa lite i kassen är det extra kul. Kommer förmodligen bli mycket skott också vilket alltid är riktigt kul och utvecklande.

Linus: Det är riktigt kul, blir alltid roligare när man får mycket att göra. Men det gäller att man alltid är fokuserad för när det är ett offensivt bra lag, brukar skott kommer ofta och från svåra vinklar för målvakter. Sen som sagt är det kul får då brukar det bli mycket och göra och lite svårare vinklar. det är har inte varit så jättemycket skott emot mig de senaste matcherna, så det ska bli kul att det förhoppningsvis blir mycket att göra.

Anser ni att en vass offensiv är en typ av defensiv styrka?

Emil: Självklart blir det så! Så länge vi har bollen så gör inte de mål. Dock så kan det bli en nackdel om någon/några spelare hellre kör offensiv än att ta defensiven ordentligt.

Linus: Ja, vass offensiv är en typ av defensiv styrka. För som man säger ibland ” anfall är bästa försvar”. För så länge man har bollen kan ju inte motståndarna göra mål.

Vad avgör matchen?

Emil: Det som kommer att avgöra är vår starka offensiv och att vi är bättre tränade än dem!

Linus: Det som avgör matchen är vår offensiv som är riktigt bra. Vi har två sjukt bra och producerande kedjor, som kommer göra det svårt för Lockeruds försvar att hänga med i tempot och så kommer trötta ut dem. Sen tror jag att Hugo Arvidsson kommer avgöra med ett snyggt solo-mål.

Återstår att se om det är Partille som får fira även i returen mot Lockerud. Foto: Roine Bengtsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar