Bloggens syn på toppmötet i H-gruppen

Att den här helgen innehöll flertalet toppmöten, det har säkerligen inte undgått någon. Bloggen har följt uppladdningarna i flertalet av matcherna och var idag på plats i Mariestad för att se Lockerud möta Partille, där Lockerud sökte revansch och Partille ville behålla sin segersvit intakt.

Det var gästande Partille som inledde bäst och gjorde 0-1 redan efter 40 sekunder, när Alex Mattsson kom i en omställning och tryckte dit bollen, ett ingripande som målvakt Zettergren i Lockerud förmodligen anser att han kunde gjort bättre. Lockerud startade matchen på tre fulla femmor, med en mycket ung tredjekedja, där Partille spelade på två. Ett lyckat drag till att börja med då Partille fortsatte dominera matchbilden rejält och efter drygt åtta minuter så var det dags igen när Jacob Holm sköt in 0-2, en boll som hade gått i täck först när William Säll Magnusson skjutit. Holm som även hade haft ett skott i stolpen innan. När Lockerud hade börjat få lite mer grepp i slutet av den tredje perioden, så kom även 0-3. Denna gången var det William Säll Magnusson som slog in en volley på Jacob Holms skott som täckte bort, men studsade ut i slottet.

Den första perioden gick till Partille, både målmässigt, men även spelmässigt. Lockerud hamnade gång på gång, väldigt långt ner, vilket gjorde att man hade svårt att etablera spel när man väl kom upp i offensiv zon.

I den andra perioden så gick Lockerud tidigt ner på två femmor och matchade hårdare, vilket gjorde att man tidigt skapade en het chans i slottet, där Partille slarvade lite. Kort därefter kom matchens första och enda utvisning, när Eric Hellström fick sitta av två minuter för liggande spel. Powerplayet var bra, Lockerud skapade tryck och hade skott utifrån, men bollen ville inte in. Dock kändes det som att det gav energi för kort därefter så skapade Lockerud två riktigt bra chanser, men Linus Karlsson stod för två räddningar av hög klass. Kort därefter fick han dock kapitulera. Ett svagt uppspel från back i Partille fastnade på Marcus Långberg, som klev in i offensiv zon, var stark när han gick runt sin back och tryckte dit reduceringen. Målet gav laget ännu mer energi och i slutskedet av perioden, en period som Lockerud tog över allt mer, så kom en ny reducering. Isac Lindblad spelade upp boll från hörn mot Joel Frölin, som tvingades storma fram och lyfta bollen över en Partilleklubba, något som han löste med bravur för att sedan hitta borte krysset med ett fint avslut.

Den andra perioden gick klart till Lockerud, där man ryckte upp spelet och när man matchade hårdare på två kedjor (Lagets tredjekedja gjorde något enstaka byte), så fick man upp bättre tempo och rätt spelare började kliva fram. Partille släppte initiativet något och hade svårt att skapa samma tryck i offensiv zon, då passningskvalitén sjönk lite.

Lockeruds kvittering kom tidigt i den tredje, när Alfred Johansson fyllde på från sin backplats och dunkade in 3-3 bollen på halvvolley. Johansson som varit skadad stora delar av hösten, men som är en viktig kugge när han når sin fulla form. Matchen blev allt öppnare och båda lagen vågade fylla på med ordentligt med folk. För Lockeruds del så straffade det sig när man tappade boll på väg framåt, något som Partille utnyttjade, ställde om och Säll Magnusson kunde släppa ut till Jonathan Bodenmalm som inte gjorde några misstag. Ledningen varade dock bara i 17 sekunder innan Marcus Långberg hittade upp med ett långt uppspel på Eddie Nissen Sandberg som i de lägena är stark. Eddie höll bort sin försvarare, vände runt på forehand och tryckte in en mycket viktig kvittering, där Partille samtidigt valde att ta timeout.

Minuterna efter så följde det något av ett ställningskrig, inget av lagen chansade för mycket och något extra skulle krävas för att luckra upp matchen. Detta skedde i form av en fin passning av Johan Främberg som hittade Kalle Bylund på borte sidan med en cross. Bylund gjorde inga misstag, utan tryckte dit bollen vid förstastolpen. Lockerud fortsatte stå upp bra, skapade chanser och med drygt 1,5 minut kvar tog man timeout. 6-mot-5 spelet varade dock inte länge innan man fipplade med boll på fel ställe och Eric Hellström var inte sen att sno åt sig bollen och lägga in bollen i tom bur. Lockerud försökte på nytt plocka målvakt och Adam Rydén blev matchens sista målskytt när han slog in 4-7 i tom bur, ett resultat som fastställde matchen.

Analys: Första matchen lagen emellan, en match jag inte såg, så hade Lockerud varit relativt passiva i sitt försvarsspel om jag förstod det hela rätt, något som man även var i den första perioden. När man tog ett kliv upp, men framförallt vågade hålla boll och etablera spel i offensiv zon, då blev man ett helt annat gäng att skåda. Idag saknades även Isak Stöckel och får man in honom i laget så kan man mönstra två riktigt starka femmor i fortsättningen.

För Partilles del så är man förmodligen mest nöjd med den första perioden, där man rullade boll ordentligt och hade bra snurr. I kombination med att Lockerud förbättrade spelet och att Partille blev något svagare i sina ingripande så blev matchen jämnare och härligt sevärd.

Spelaromdömen: Linus Karlsson visade i Partilles mål att han håller god klass i ett annars ganska offensivt inriktat lag, där han i mittperioden framförallt, bjöd på ett par riktigt bra räddningar. Petter André, som gör sin första JAS-säsong, född 1999, gjorde det stabilt i Lockeruds bakre led och som jag tidigare nämnde, så kommer Alfred Johansson bli en viktig tillgång nu när han är tillbaka. Att Säll Magnusson, är ett hot från sin backplats med sin räckvidd och förmåga att värdera chanser, kommer visa sig allt mer framöver, jämfört med den forwardspositionen som han startade säsongen på.