JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Carlsson/Niemer: ”Kan bli målkalas igen”

Pixbo står som hemmalag mot Mölndal i afton, där man har chansen att rycka i toppen om helgens resultat går sin väg. Mölndal har visat en något svagare form de senaste, men förlorade med jämna 9-6 sist mot Pixbo. Såhär säger Tom Carlsson och Jakob Niemer inför matchen.

Matchen är av viktig karaktär för er båda, då placeringarna i gruppen fortfarande inte är avgjorda. Hur ser ni på matchens betydelse?

Tom: Tror först och främst att det kommer bli en rolig match. Det är helt klart en viktig match då vi har chansen att rycka ifrån i toppen då även Warberg möter Lindås i helgen.

Jakob: Klart jag och alla i laget ser varje match som en viktig uppgift, men man kan väll säga att efter förlusten mot både Lindås och Lindome senast gör att det där lilla extra kanske saknas där. I de två kommande matcherna här är de bara att spela det spel vi ska spela och ge Pixbo en riktig match. Man känner ju många i Pixbo också vilket gör att matchen får en lite större betydelse.

Den första matchen blev en målglad historia, med 15 mål. Det är gruppens två bästa offensiva lag som möts. Finns det chans för målkalas igen?

Tom: Absolut, förhoppningsvis kan vi göra en hel del mål framåt, men ändå vara täta bakåt. Genom att hålla koll på deras vassa målskyttar.

Jakob: Ja det kan man säga. Båda lagen har ju producerat framåt och jag ser ingen anledning till att det inte blir målkalas igen. Vi har ju trots allt toppen av skytteligan med i denna match så mål kommer de bli!

Just den statistiken, där båda lagen noterats för höga målsnitt. Är det en offensiv matchbild som ni väntar och som passar er?

Tom: Vi har inte alltid haft så mycket anfallsspel som vi har velat, men börjat hitta det mer och mer nu i de senaste matcherna så det kommer nog passa oss bra.

Jakob: Jag väntar mig en matchbild där Pixbo kommer äga mycket boll och leta passningar igenom försvaret. Denna matchbild passar nog oss ganska bra då vi presterat bättre mot lag som har mer boll än oss.

Vad avgör matchen?

Tom: Att vi gör fler mål än Mölndal.

Jakob: Det som jag tror avgör matchen är Pixbos extrema bredd och duktiga försvar. Men om vi ligger rätt i försvaret och vänder med våra snabba spelvändningar så tror jag att vi kan ge dem en riktig match, de beror på hur väl vi håller oss till vår gameplan.

Tom Carlsson, en av alla talanger i Pixbo. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar