JAS-bloggen
Intervjuer

Skånelag förstärks av sex spelare inför slutspelet

I helgen så kunde Skurup, som är klara för slutspel i J-gruppen, förstärkas av inte mindre än sex spelare från Höllviken, som missade slutspelet detta året. Theo Haugen, Jesper Andersson, Filip Lindkvist, Jakob Åkerström, Niclas Wettergren och Henry Nielsen är spelarna, där Åström skrivs över på en dubbellicens. Såhär säger ett par av spelarna om sin övergång.

Ni är ett gäng som tar steget över från Höllviken till Skurup. Vad är det som gör att ni väljer att byta klubb?

Theo: Det är ju på grund av hur JAS-serien har urartat sig. Skurup är klara för play off och det är tyvärr inte höllviken. Så genom ett avtal får vi chans att spela play off med skurup vilket såklart är kul.

Jesper: JAS är den främsta anledningen till att jag väljer att byta till Skurup. Det här året blir sista året som jag kan spela JAS och vill väldigt gärna ta mig till innebandyfesten. Det kan jag tyvärr inte göra med Höllviken, och därför var valet relativt enkelt när vi fick förfrågan om vi ville komma till Skurup för att förstärka deras trupp.

Filip: Har varit skadad i ca två månader under säsongen så känner att man inte riktigt fått en ärlig chans sista året man får lira JAS. Samt lirar Höllvikens B-lag i div 3 och Skurup ligger i toppen av elit-tvåan. Skurups A-lag består till stor del av juniorer från JAS-laget så de var i behov av lirare till både herrarna och JAS.

Filip Lindkvist, numera i Skurup. Foto: Höllviken innebandy.

I Skurup så finns det möjlighet till JAS och H2. Fanns det några andra alternativ när det kom till klubbyte?

Theo: Eftersom det var vi som fick frågan om övergången så fanns inte riktigt tanken att välja någon annan klubb.

Jesper: Nej, vi fick frågan om en övergång, innan dess fanns det inga tankar kring något klubbyte.

Filip: Nej, det fanns inga planer på klubbyte innan Skurup hörde av sig.

Ni har i JAS redan stött på Skurup. Vad har ni fått för uppfattning om laget?

Theo: Ett effektivt lag som är svårslagna i hemmaborg.

Jesper: Ett lag som gillar att spela med högt tempo och är väldigt raka i sitt spel.

Filip: Skurup har en väldigt bra spets men saknar bredden. Vi känner grabbarna i Skurup väl, framförallt Hannes Karlsson som lirat med oss i Höllviken under två år, men som gick tillbaka till Skurup i mitten av denna säsongen.

Jesper Andersson, numera i Skurup. Foto: Höllviken innebandy.

Vad kommer ni tillföra i laget och vad har ni för mål med resterande del av säsongen?

Theo: Förhoppningsvis en och annan kasse då jag är en skjutglad person. Sen vilket roll i laget man faktiskt får är bara att vänta och se. Målet är ju såklart att ta sig vidare till innebandyfesten och sedan jobba därifrån.

Jesper: Det jag kommer tillföra till laget är ett bra försvarsspel, vassa kontringar samt speed. Mitt mål med säsongen är att komma till innebandyfesten och i bästa fall kamma hem en guldmedalj.

Filip: Är en passningssäker och städande högerback som gör jobbet i det tysta.

Theo Haugen, numera i Skurup. Foto: Höllviken innebandy.

I år finns möjligheten att representera två JAS-lag varje säsong, något som inte fanns under föregående säsong. Om det inte hade varit möjligt, hade ert beslut sett annorlunda ut då?

Theo: Är inte så jätteinsatt i vad man får göra och inte får göra i form av övergångar då jag aldrig spelat i någon annnan klubb än höllviken fram tills nu. Valet berodde också på som sagt att få chansen att spela JAS-playoff, hade Höllviken istället gått vidare hade situationen nog sett annorlunda ut.

Jesper: . Säger som Theo, har inte heller så bra koll på regler kring övergånger osv. Valet var som sagt på grund av möjligheten att få vara med om fortsatt spel i JAS. Hade höllviken varit klara för slutspel hade antagligen situation sett annorlunda ut

Filip: Hade detta inte varit möjligt hade jag stannat i Höllviken och spelat säsongen ut.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar