JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens JAS-matcher

En härlig helg avverkad, där juniorallsvenskan precis som vanligt varit igång. I och med att vi även är inne i månadens sista dag så har övergångar och dubbellicenser varit ett hett ämne, där ett par av JAS-spelarna är involverade. Oavsett vad så kan vi konstatera att Gamla Stan tog en tung seger hemma mot Sundsvall med 5-3, vilket gör att Sundsvalls chanser till slutspel ser allt mindre ut. IKSU tog en viktig seger borta mot Örnsköldsvik med uddamålet och även Lerum kunde knipa en uddamålsseger i D-gruppen borta mot Backadalen. Såhär säger spelarna i efterhand!

Hampus Strömberg, Sundsvall: I första perioden så börjar vi väldigt starkt och får bra tryck på dom, vi får utdelning efter ett tag efter en fin framspelning av min radarpartner Måns Höglin. Dom kvitterar ganska omgående men vi svarar med ett riktigt klassmål när William Rikner tar köksvägen. I andra perioden börjar det bli lite mer grinigt och det visar tydligt hur viktig denna match är för båda lagen. Dom gör periodens enda mål med ett backskott. I tredje så kvitterar vi när jag. Sedan har Gamla Stan boll nästa resten av matchen.

Sandra Hawerman, Lerum: I helhet var det en mycket rörlig match från båda sidor. Bollen studsade för alla vilket gjorde att ingen av lagen fick något vidare spel. Vi står lite för långt ifrån dem i försvaret vilket leder till 1-0 och i anfallet handlar det om att släppa bollen snabbare. Men vi blir bättre och bättre och vi börjar rulla bra i deras zon. Vi tar ledningen 3 ggr men de reducerar alltid strax efteråt. Onödigt av oss att slappna av och släppa in dem när vi har spelet. Tycker vi kämpar på bra men pga mer slarv i försvaret i slutet av matchen blir det ändå jämnt då de gör 4-4. Vår andra femma visar vägen idag där Anna Bergendahl och Johanna Bistedt står för många fina prestationer och gör även det sista målet som gav oss 3 poäng. Vi kom inte riktigt upp i vårt tempo, men med snabbare beslut i nästa match gör vi det!

Emma Marklund, IKSU: En hyfsad första period från båda lagen, men med ett litet övertag av Örnsköldsvik. Vi gör det svårt för oss genom att transportera för mycket boll och tappar många enkla bollar i mittzone. Vi har endå en del chanser men lyckas bara sätta en boll. Inför andra perioden står det 2-1 till Örnsköldsvik. I den andra perioden sätter vi ett högre tempo och Örnsköldsviks ledning inför den andra perioden äts upp redan efter en och en halv minut, då vi sätter vårt andra mål. Det högre tempot ger utdelning och vi skaffar oss en tremålsledning inför tredje perioden. I början av tredje får Örnsköldsvik en straff och vänder matchen. Vi tar inte jobbet vilket resulterar i att vi tappar den ledning som jag tror många av oss ansåg säker inför tredje perioden. 13.35 kviterar Örnsköldsvik till 5-5. Vi tar en timeout och får ny energi. Båda lagen kontrar fram och tillbaka i jakten på det avgörande målet. Med 16 sekunder kvar avgör vår Jennifer Engström med en skott i bortre. Otroligt skönt med vinst trots vårt tapp i tredje perioden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar