JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Swenson/Lexell: ”Bättre lag på pappret”

FBC Linköping återfinns numera på en femteplats i F-gruppen, dock med ett par matcher mindre spelade och vid dubbla segrar, är man uppe i det absoluta toppskiktet igen. Nu ställs man mot Trosa Edanö, ett lag man spelade lika mot under höstens säsong. Såhär säger Lukas Swenson och Fredrik Lexell inför matchen.

Tätt intill varandra i serien, men det skiljer många poäng. Är det jämnare än vad poängen visar enligt er?

Lukas: Med tanke på att både vi och Trosa tog varsin poäng mot varandra i förra matchen så tror jag att det även imorgon kan komma och bli en jämn match, dock måste poängen i tabellen visa på nått. Så båda ja och nej.

Fredrik: Nja, Linköping kanske är ett bättre lag på pappret men vi såg under förra mötet att det var tajt. Dock har vi slarvat för mycket under säsongen och därför är skillnaden ganska rättvis.

Den först matchen er emellan slutade 8-8. Vad minns ni av den matchen?

Lukas: Minns att Trosa var det lag som var mest taggade och på hugget, vilket gjorde att vi nästan hela tiden fick jobba med ett mål i baken. Det va en grinig match med rätt så många utvisningar och framför allt ett rött kort. Dock gjorde vi en riktig upphämtning då vi vände från 8-4 till 8-8 i slutminutrarna.

Fredrik: Det var en tuff match som svängde en del. Vi gick upp i en 4-målsledning i tredje perioden efter ett långt powerplay och borde stängt igen. Dock visade Linköping att de hade kvalité och vände matchen i slutminuterna och som jag var inne på förut så slarvade vi bort de poängen.

Gruppens målgladaste lag ställs mot gruppens målsnålaste lag. Hur tror ni att matchbilden kommer se ut?

Lukas: Tror matchen kommer innehålla rätt så mycket mål och kanske även också en hel del delikatesser. Jämn och grinig match som förra gången, men som jag tror att vi tillslut vinner.

Fredrik: Tror det blir en tuff och tajt match där vi får försvara oss mycket. Linköping kommer nog trycka på från start så det gäller för oss att vara med direkt, så får vi se hur det slutar.

Vad talar för att just ni tar tre poäng i denna matchen?

Lukas: Vi vet att tre poäng är väldigt viktigt för oss imorgon för att fortfarande ligga på topp tre i tabellen. Därför tror jag att vi kommer vara rejält taggade och spela mycket bra innebandy. Vi har även fått in Oliver Liedberg och William Westerdahl, två riktigt duktiga innebandyspelare som förstärkning till våran JAS-trupp. Plus att jag på pappret skulle säga att vi är ett bättre lag och att spela på hemmaplan är aldrig negativt.

Fredrik: Ett tufft försvarsspel och att vi har skärpan i avsluten. Det är en svår bortamatch så det gäller för oss att vara disciplinerade och slita hårt. Då ska det gå vägen!

Swenson tror att det kan bli en målrik tillställning i dagens drabbning. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar