JAS-bloggen
Intervjuer

Debutant i U19-landslaget: ”Trodde absolut inte det”

Jacob Larsson, född 1997 har en bakgrund i Östergötland och Solfjäderstaden, men valde i samband med gymnasietiden en flytt till Jönköping där han spelat just i Jönköping under de senaste säsongerna. Nu har han belönats med en plats i U19-landslaget. – Ska jag vara ärlig trodde jag absolut inte det, men det ska bli riktigt skoj, säger Larsson till bloggen.

Larsson har under hösten fått förtroende i Jönköping allsvenska lag, där det blivit 12 poäng på 18 matcher. Även i lagets juniorallsvenska lag har det gått bra, där han gjort 13 poäng på 10 matcher, men än är han inte nöjd. – I allsvenskan tycker jag vi gör det väldigt bra lagmässigt såhär långt och för egen del där går det väl helt okej men jag skulle nog helst vilja ha ut lite mer av mig själv där. I JAS har det som det brukar, gått ganska knackigt i gruppspelet där vi egentligen aldrig gjort en riktigt bra match, men vi tar våra poäng och hänger med i toppen och går självklart för guldet. Individuellt i JAS ska jag kräva mycket mer av mig själv, men jag får väl spara det till slutspurten av serien och ett eventuellt slutspel.

Vad tycker du själv att du utvecklat det sista, som du tror ger dig en landslagsplats?

– Det är nog framför allt mogenheten och tempot i mitt spel som förbättras från de förgående säsongerna så det kan vara en anledning, sedan om det är något annat de sett vet jag inte.

Nu stundar alltså Finnkampen, där Larsson är en av debutanterna, jämfört med den truppen som togs ut till höstens EFT. – Jag hoppas självklart på att kunna bidra med så mycket som möjligt, både på och utanför planen.

Är det någon speciell gubbe som du gärna skulle lira med?

– Alla som är med är självklart bra innebandyspelare så det spelar väl egentligen ingen större roll, det ska bli kul i vilket fall.

Vitklädde Larsson kommer dra på sig den blågula tröjan framöver. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar