JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens HJ-matcher

Åstorp fortsätter gå starkt i J-gruppen, där man ikväll slog Malmhaug med 13-4. Man jagas närmast av bland annat Helsingborg som ikväll mötte Engelholm på bortaplan där man tog tre nya poäng. I G-gruppen så gör Kalmarsund allt för att hålla drömmen om slutspel vid liv, vilket man gjorde ikväll via en 7-2 seger mot Husqvarna. Hässelby ställdes mot tufft motstånd i form av Järfälla, där man tillslut förlorade med 2-3.

Jonathan Ikonen, Åstorp: Vi mötte ett Malmhaug som visade mycket vilja och som bjöd på go innebandy, men det var ändå vi som tog tag i taktpinnen direkt från start. Vi trampade igång och lät fötter samt klubba göra jobbet vilket resulterade i 2 tidiga ledningsmål. Malmhaug svarade med en hård press vilket banade väg för våra spelvändningar som var den huvudsakliga faktorn till segern idag. För övrigt en intensiv och go fight som är behövlig inför stundande matcher.

Albin Jakobsson, Kalmarsund Ungdom: Jag tycker vi gör en helt okej start håller i mycket boll och har många lägen men vi sätter inte dom, vi bjuder in dom i matchen mer och mer ger dom fler och fler chanser. Andra perioden gör vi som vi ska vi sätter chanserna och rullar boll som vi vill. Tredje perioden fortsätter vi med vårat spel sedan slappnar vi av lite och så får dom sina chanser och sätter något också. Helt okej match tycker vi kontrollera matchen i stort sätt hela matchen det är väll bara slutet på tredje vi tappar det.

Jonathan Sandsjoe, Helsingborg: Första perioden kommer vi inte alls upp i nivå då vi försöker spela alldeles för svårt. Dessutom bjuder vi på alldeles för mycket. I andra perioden tycker jag att vi spelar bättre och tar framförallt enklare beslut betydligt snabbare, lyckas även göra ett par enkla mål då vi tar avslut bakifrån. Tredje perioden var väl hyfsat lik den andra men inte speciellt många lägen åt något håll, vi får ha mycket boll medan dem ligger och väntar på våra misstag. Inte en av våra bästa matcher den här säsongen men i slutändan var det tre sköna poäng!

Marcus Ackefelt, Hässelby: En jämn och spännande match slutade med Hässelby 2-3 Järfälla i fredagskvällens stockholmsderby. Spännande match där vi gjorde 1-0 i en kontring i första perioden. Järfälla kvitterar senare in i perioden med ett skot från kanten som går rakt upp i bortre krysset. Många chanser för båda lagen, men båda målvakterna gjorde ett grymt jobb att stoppa bollen. 1-1 efter första! Andra perioden inleds av ett snabbt mål av Järfälla redan efter 32 sekunder. Matcher rullar på med många chanser , men med fortsätt bra jobb av målvakterna. 17:47 kvitterar vi med ett backskott som går lågt i första. 2-2 efter två spelade perioder. Tredje perioden innehåller lite mindre chanser men ändå flera farliga målchanser. 2-2 står sig långt in i perioden, men i sista minuten lyckas Järfälla sno en felpass vid mittlinjen och lyckas kontra och göra mål med ett bra skott i bottre hörnet, klockan står på 19:34. VI plockar målvakten och lyckas få en sista bra chans som målvakten även då lyckas rädda. Matchen slutar 2-3 och Järfälla går hem med tre poäng i detta derby.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar