JAS-bloggen
Intervjuer

Återvänder till blåsvart: ”En otroligt bra verksamhet”

Martin Storäng, född 1998, har en gedigen innebandybakgrund där han i sina tidigare år spelade i Alunda och Sirius. Sirius var föreningen som han inledde fjolårets säsong i, där han valde att avsluta i Alunda, som är moderklubben. Storäng har även representerat Uppland i SDF-SM och är ett välkänt namn i Uppsala kretsar. Inför den här säsongen blev det spel i Rasbos röda tröja, men nu är Storäng på nytt klar för Sirius. – Sirius har som alla vet en otroligt bra verksamhet och många av de människor som jag umgås med, spelar där, säger Storäng till bloggen.

Storäng, här i moderklubben Alundas blåa tröja. Foto: Peter Lundgren.

Rasbos unga JAS-lag har i B-gruppen stått för blandade resultat, men återfinns på en femteplats i nuläget och har häng på de sista slutspelslagen. För Storängs del har det blivit 16 poäng på 14 matcher. – Det är Rasbos första säsong i JAS-spel och i varje match hade vi alltid i princip det yngre laget på planen. Trots det så ligger ju Rasbo nära slutspelsplatserna, så det är helt klart godkänt tycker jag.

Storäng har även spelat i Rasbos division 1-lag under hösten, där han har noterats för sex poäng. Det är en meriterad spelare som Sirius får tillbaka alltså. – Jag känner att jag blivit fysiskt starkare av det något hårdare spelet på herrnivån. Hoppas att jag med hjälp av min fart kommer kunna tillföra hjälp till en fortsatt bra säsong för Sirius.

Rasbo har med Storäng i laget, mött Sirius två gånger under hösten. Det första mötet vann man på bortaplan med 1-3, men hemma i fruktade hall 2000, vann faktiskt Sirius med 3-4 i en tight match. – Lagbygget Sirius verkar riktigt bra, de har spelare från både SSL, H2 samt H3 så talang finns det. Intrycket jag fått, är detsamma som när jag spelade där förr. Ödmjuka spelare som vill utvecklas inom sporten.

Vad har du för målsättningar nu när du kommer in i laget?

– Jag vill hjälpa laget så mycket jag kan för att vi ska nå Innebandyfesten!

Storäng var med och spelade JAS med Sirius redan under föregående säsong: Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar