JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens JAS-matcher

Djurgården slog Tullinge på hemmaplan med 6-1, vilket gör att man behåller serieledningen i D-gruppen. Bele Barkarby gjorde sitt i damernas B1 när man vann mot Hässelby med 8-1 och man fortsätter därmed toppa gruppen. Nere i Skåne så såg Åstorp till att sätta sig i ett bra läge inför kommande matcher när man vann och därmed innehar andraplatsen i gruppen efter Stanstad.

Lowe Lindblad, Djurgården: Vi tar en komfortabel seger med samma siffror som senast, nämligen 6-1, i returen mot Tullinge. Idag gör vi det vi ska men inte mycket mer, Tullinge jobbar hårt i varenda situation och är vindsnabba i kontringarna vilket resulterade i en hel del farliga omställningar då vi dessutom gav bort några för att vi slarvade på tok för mycket i det uppställda spelet. Om inte Vincent Mariani hade storspelat i målet så hade siffrorna definitivt inte sett så behagliga ut. Trots det så hade vi kontroll på matchen från början till slut och kammar hem tre viktiga poäng. Nu börjar vi ladda om inför seriefinalen mot Farsta om två veckor, en match vi verkligen ser fram emot som jag tror kommer bjuda på riktigt härlig underhållning då både vi och Farsta faktiskt är skitbra!

Emilia Cleasby, Åstorp: Redan innan matchens början idag tyckte jag att vi gick in med inställningen att vi redan vunnit matchen då vi sedan tidigare möten har två vinster i bagaget. Trots det höll vi i taktpinnen nästintill hela matchen, även om Engelholm inte var ofarliga. Matchen blev onödigt spännande då vi hade lite oflyt och problem med vårt uppspel. Detta troligtvis för att Engelholm pressade något enormt på våra backar. Allt eftersom började vi ta tag i situationen och då började även vi få utdelning för vårt slitande på banan.

Det är en styrka för ett lag att många kan göra mål och att man inte måste förlita sig på någon specifik person. Idag var det många fina skott som hittade rätt och dessa från många olika spelare. Jag skulle vilja säga att det är en av våra styrkor och en av anledningarna till varför vi vann idag, att vi har flera spelare som har ett bra skott och sinne för spelet likaså målet.

Ebba Kronwall, Bele Barkarby: Vi inleder matchen med ett väldigt högt tryck och lirar bra innebandy. Vi tar ledningen med 1-0 efter 2:32. Sedan så börjar vi sätta varandra i klistret och lägga svåra passningar till varandra. Efter första perioden står de 3-1 till oss. I andra perioden händer de inte speciellt mycket vi kommer till fler lägen som vi tyvärr inte sätter och vi fortsätter lägga svåra passningar till varandra. Fortfarande 3-1 efter andra. In i tredje perioden så släpper det för oss helt och hållet, vi gör flera mål och börjar lira enklare innebandy. Matchen slutar 8-1 till oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar