JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med U19-målvakterna inför toppmötet: ”Har ett lurigt skott”

Vöikers tar emot Jönköping på hemmaplan, en riktig toppfight där det kommer vimla av klass på planen. Ett par U19-spelare kommer återfinns och det lär bli en match av hög kvalité. Såhär säger lagets målvakter, Mattias Qvarfordt och Jonas Wängefors inför matchen.

2an mot 3.an i en viktig match om slutspelsplatser, där inget lag kan gå säkert än. Hur bra kvalité håller er grupp?

Mattias: Precis som tabellen visar är det jämnt i toppen med många lag som kan nå slutspel men hur den är jämfört med andra grupper har jag tyvärr ingen koll på.

Jonas: Jag skulle säga att våran grupp är en sådan grupp där många lag kan slå varandra Det har även blivit betydligt mer derbyn i år och då har det oftast blivit att det laget som har haft mest vilja som brukar stå som segrare efter matcherna.

Ni är nyss uttagna till U19-landslaget där ni blir lagkamrater, nu ställs ni mot varandra. Blir det någon ”match i matchen” för att visa vem som ska vara förstavalet?

Mattias: En match i matchen blir det definitivt, men inte på grund av U19. Utan mer för att vi känner varandra och båda är duktiga målvakter så är det alltid kul att tävla lite.

Jonas: Jag har alltid tyckt att det har varit kul att spela mot Mattias eftersom han är en väldigt duktig målvakt och det har nästan alltid varit jämna matcher oss emellan, så ja, lite ”match i matchen” kommer det nog allt bli.

Är det någon motståndare som ni tycker är lite extra tuff att läsa och ställas mot när det kommer till skyttet?

Mattias: Emil Nilsen – När han skjuter så gör han det ofta från ett längre avstånd men trots att det är mycket spelare emellan så lyckas han nästan alltid få bollen på mål medans spelarna emellan gör det svårt för mig att se.

Jonas: Jag skulle nog säga Jesper Mattson han har ett väldigt lurigt skott och han sliter väldigt hårt för att komma till sina lägen.

För att komma in perfekt i matchen, beskriv er drömsituation!

Mattias: Alltid skönt att få göra några räddningar tidigt så man kommer in i matchen. Efter det gäller det bara att hålla fokus hela matchen och förhoppningsvis kunna bidra offensivt med snabba utkast.

Jonas: Jag själv gillar att ha mycket att göra i kassen i början så att man kommer in tidigt, men sen skulle det vara skönt med en assist eller straffräddning tidigt in i matchen.

Wängefors, nyss uttagen till U19-landslaget, är en viktig post i Jönköpings mål. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar