JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Veckan som gått – Örebrodominans, förmodat rekord och sjuka sviten

Vi börjar närma oss slutspelstider allt mer, men ett par omgångar återstår. Trots det så är ett par lag redan klara för slutspelet och kan spela utan press under de resterande omgångarna, där man dock säkerligen vill skaffa sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Veckan som varit:

I E-gruppen så vankades det toppmöte när Örebro tog emot Hagfors, två lag som tidigare i höstas spelade 9-9. Denna gången var det hemmalaget Örebro som var starkast och vann med 8-4, där namn som Emil Lundmark och Jacob Embretzen på nytt återfanns i poängprotokollet. I och med segern så klev man upp i serieledning med tre poäng, samtidigt som man har en match mindre spelad. Slagläge för Örebro med andra ord, där Hagfors har nyckelmatcher mot Karlstad och Lillån framöver.

Örebro fick fira mest i toppmötet mot Hagfors. Foto: Malin Lundmark.

Lindås vann mot Mölndal på bortaplan med 7-12 där Adam Dahlqvist på nytt ställdes mot pappa Hasse och vann kampen. I Lindås bås återfanns även A-lagscoacherna, Mattias och Joacim Bernvid, istället för Diego Wijkander, en fast eller tillfällig lösning, det vågar jag inte uttala mig om. I och med segern så blev även Pixbo klara för slutspel då Mölndal inte kan gå ikapp, vilket även gäller Partille i H-gruppen.

H-gruppen var lika dramatisk som vanlig. Partille vann med 20-3 mot Sävedalen och Lockerud slog Zenith med 25-1, där man lyckades med en sanslös bedrift som följer nedanför. Visst att H-gruppens topplag är starka, men någon form av parodi, det börjar det allt likna i den gruppen.

I damernas A-grupp så tog Dalen en fin skalp när man slog RIG/Röbäck på hemmaplan med 6-3 och såg till att hålla den gruppen vid liv, då det nu bara skiljer tre poäng upp till just RIG/Röbäck i toppen. Victoria Ström, laget skyttedrottning i JAS, stod för två av lagets mål.

Tre heta punkter:

Lockeruds rekord – Visst, 25-1, det är inte mycket till match egentligen när Lockerud slog Zenith, men anmärkningsvärt är att laget gjorde fyra mål på 16 sekunder i slutskedet. Det tidigare seniorrekordet låg på 17 sekunder, men vad som är rekordet inom juniorinnebandyn, det finns inte dokumenterat. Jag tror dock att detta är en solklar aspirant!

Huddinge&Rönnby – Två damlag som är obesegrade i sina respektive grupper och går som tåget. Tål att hyllas om och om igen och det återstår att se hur lagen klarar av tuffare uppgifter framöver.

Jönköpings trend – Man gör det igen. Når Innebandyfesten i USM-klassen och lagets förmåga att ta sig till festen, den fortsätter hålla i sig. Senast kritiserade jag JAS-lagets form. Det återstår att se om laget kan höja sig där och på nytt stå i Växjö med två lag.

Inte lika hett:

JAS-upplägget – Det finns många frågetecken, men som det är just nu när vissa lag vinner varje match med tvåsiffrigt. Det är inte kul, det ger inte juniorallsvenskan ett bra ansikte utåt och själva ”hypen” avtar. Förbundet behöver se över upplägget, om man eventuellt ska införa ett max antal platser eller kval. Varje match borde vara en fest och inte en avslagen historia som ska avverkas.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar