Kommentarer från kvällens HJ-matcher

Ytterligare en dag i juniorallsvenskan avklarad. Täby ställdes mot Töjnan på bortaplan, där man vann med 11-2 och tog viktiga poäng i kampen om slutspel. Skellefteå hade en tuff uppgift på hemmaplan när man ställdes mot Umeå City och med ett tunnt manskap så blev det förlust tillslut. Gävle tog sig an Hagunda på bortaplan där hemmalaget kunde avgöra med endast tio sekunder kvar och därmed bli klara för slutspel. Läs kommentarerna här!

Sebastian Malmgren Strömberg, Täby: Dagens match var ju väldigt viktig i jakten på slutspel. Så tre poäng var viktigt. Trots tidigare resultat mot Töjnan samt Töjnans plats i serien tycker jag att vi gör en relativt bra match. Vi lyckades hitta tagget och lägga underskattningen åt sidan. I början av matchen lyckades vi hålla vårt tempo och fick några viktiga mål. Men i och med att målen trillade in tappade vi fokus och det resulterade i två onödiga mål bakåt samt många missade chanser. Men i slutändan gjorde vi det som behövdes, och knappt mer och vann våra tre poäng.

William Hellgren, Skellefteå IBS: Vi kom till start med bara 9 utespelare, så vi hade inte de bästa förutsättningarna. Men vi börjar bra, tar de på sängen och leder med 2-1 tidigt. Sen gör vi lite misstag och City leder med 2-4 efter första. I andra börjar vi bli lite trötta och de får göra en del enkla mål, och de har 3-9 efter 2. Inför tredje pratar vi om att spela enkelt och med tålamod, börja hålla boll lite mer. Jag tycker att vi är bättre än dem i tredje och vi lyckas vinna perioden med 3-2. Tyvärr var det för lite och för sent. Men med tanke på förutsättningarna borde vi inte alla vara missnöjda, och tredje perioden ska vi ta med oss.

Alexander Haukirauma, Gävle: Hagunda börjar matchen bra medans vi inte är med i matchen. De dominerar matchen helt de första 7 minutrarna och får med sig en 2-0 ledning snabbt. Efter det så tar vi över matchen och Hagunda backar hem och väntar på våra misstag. De utnyttjar våra misstag riktigt bra matchen igenom, och gör mål på flera av deras spelvändningar. Matchen var jämn ända till slutet,men vi tar ledningen 15:58 Då pressar de på igen och vi faller hem för mycket och de både kvitterar och tar ledningen med 10 sekunder kvar.