JAS-bloggen
Intervjuer

Nådde Innebandyfesten i USM: ”Bra sammanhållning och fart”

KAIS Mora blev ett av fyra lag som kvalificerade sig för Innebandyfesten under helgen, då man avancerade från det norra regionsslutspelet. Där gjorde bland annat lag som Sirius, Sundsvall Ungdom och Västerås upp, men det blev Mora som drog längsta strået. Såhär säger lagets Albert Östman efter avancemanget.

Vilken match är ni mest nöjd med under helgens regionsspel och varför?

Självklart finalmatchen mot Sirius, då vi fick 3 utvisningar och 1 straff mot oss i slutskedet av matchen och ändå lyckas att inte tappa matchen trots spel 3 mot 5. Och trots detta så får vi avgöra och vinna matchen, det var riktigt skönt.

Vilket lag tyckte ni bjöd på hårdast motstånd?

Sirius bjöd även på det bästa motståndet då vi hade två jämna matcher mot dom. Berodde mycket på att dom hade en riktigt bra målvakt.

Var det någon spelare som höjde sig lite extra?

Tycker att hela laget gör en bra insats och ingen sticker ut mer än någon annan.Men att Simon Olsson hänger några viktiga kassar samt avgör finalen är inget man ska sticka under stolen.

Vad är det som gör att just ert lag når festen?

Att vi har bra sammanhållning och fart i laget. Att vi har några skickliga inviduella spelare är självklart ett plus. Men framförallt att vi har viljan och energin, det tycker jag att vi visade upp nu under helgen.

Är det något lag ni helst undviker att möta i semifinalen i Växjö?

Helt ärligt så har jag inte sån jätte bra koll på dom andra lagen, men ska man bli bäst så måste man kunna slå alla lag. Vi kommer fokusera på vårt spel och försöka vinna varje match oavsett vilket motståndet är.

Vad kommer mi behöva förbättra innan det ska avgöras?

Jag tyckte vi saknade utdelning i powerplay, så det är nog något vi får träna på. Sen får vi hem och träna lite på att täcka skott. Annars tror jag nog att vi bara ska slappna av, njuta, minimera misstagen och sätta chanserna. Gör vi allt detta tror jag vi har bra chanser att ta hem guldet till Mora.

Ett glädjefyllt Mora kvalificerade sig för Innebandyfesten. Foto: Pär Olsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar