JAS-bloggen
Intervjuer

Nytt svenskt juniorrekord? – 4 mål på 16 sekunder!

Att Lockerud är det laget som gör upp i toppen med Partille i H-gruppen råder det inga tvivel om. Idag slog man Zenith med hela 25-1 på hemmaplan, där man i matchens slutskede kunde briljera ordentligt. Laget gjorde inte mindre än fyra mål, på enbart 16 sekunder, vilket innebär ett troligtvis nytt svenskt rekord, då det gamla rekordet stod på 17 sekunder. Det ska tilläggas att detta rekordet dock registrerades i seniorinnebandyn, då det i juniorinnebandyn inte finns någon sådan statistik, men om ni hittar bevis för att det gjorts fyra mål på snabbare än 16 sekunder, varsegoda!

Det första av de fyra kom när klockan stod på 19.43, då Lockeruds U19-landslagsspelare, Isak Stöckel, gjorde 22-1. – Jag tror det var Eddie (Nissen-Sandberg), som tog en sargretur och skickade in den till mig i slottet där jag satte den i borte krysset, säger Stöckel till bloggen.

Sju sekunder senare var det dags igen när Alfred Johansson gjorde 23-1, Johansson som missade stora delar av höstens säsong på grund av en skada. – Jag gick då forward, där Joel (Frölin) vann tekningen bakåt till Albin Lundell som tog med sig bollen upp i fickan, hittar in till mig i slottet och jag avslutar i krysset, säger Johansson om sitt mål, där han var mycket noggrann med att påpeka att bollen verkligen satt i krysset.

Lockerud nöjde sig inte där utan sex sekunder senare small det igen när Kalle Bolin, gjorde sitt femte mål för dagen, ett mål som betydde 24-1. – Om jag minns rätt så tjuvade jag lite i vanlig ordning framåt på tekning, där en felfri Joel Frölin vann den ändå. Joel kunde sedan väggspela med Albin Lundell och ta med sig bollen framåt i banan, där jag tillslut får ”mackan” av Joel i den högre fickan och kan på ett sätta den i borte.

Frölin var sedan den som själv fick avsluta målskyttet med sitt första mål som betydde 25-1.

Fanns det någon tanke ni försökte göra såpass många mål på kort tid det sista eller blev det bara så?

– Det var nog mer spontant. ”Nader” (coach i Lockerud), pushade på och sa att vi skulle lira hela matchen även fast det var lite tid kvar och vi satte full fart framåt mot mål, säger femmålsskytten Bolin.

Skoj att lira när det blir dessa siffror?

-Det blev ju en matchtyp i sig när det blev så många kassar totalt. Det blir ju inte samma glöd och hetta i matchen som man kanske hellre är en del av egentligen, men kul att se att även vårt lag kan hänga och att det inte var en enda utespelare i truppen som lämnades mållös, avslutar Bolin.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar