JAS-bloggen
Listor

Spelare att hålla ett extra öga på under helgens USM

Redan ikväll har regionsspelet i USM inletts, där det under helgen ska koras vilka lag som når Innebandyfesten i april. Här har ni ett par namn som ni kan spana in lite extra under helgen och vad som tidigare sagts om dem i bland annat Innebandymagazinets guide inför SDF-SM och 16-SM.

Felix Hollsten Lidberg, Umeå City: Klok spelare med division 1-rutin, har alla egenskaper man söker hos en modern back både offensivt och defensivt. Väldigt mångsidig och kan spela i alla spelformer och gör detta med ett stort lugn.

William Björk, IBK Sundsvall Ungdom: Ett fysiskt monster. Kan löpa hur långt och hur länge som helst. En centertank som gör ett hästjobb i det tysta. Bidrar med energi och en hel del poäng. Ett mycket bra skott. Sundsvall, eller Granlo som de då hette, nådde festen i våras och är säkerligen sugna på en repris.

William Westerholm, Täby: Stabil forward som gör jobbet både i offensiven och defensiven. Både målskytt och framspelare, vilket gör att han ofta producerar poäng. Är en spelare som ska kliva fram.

Kevin Rigogiannis, Nykvarn: En målskytt av rang! Kevin har den unika förmågan att mer eller mindre vara osynlig i en match för publiken men ändå göra tre mål. Tillsammans med sin bror, Lucas, så utgör dom ett radarpar och med både fin teknik och aviga passningar så kan de såga sig igenom de flesta försvaren.

Axel Ultin, Värmdö: Fungerar som en spindel i nätet i sitt lag. Spelar kontinuerligt i division 1 där han producerar en hel del poäng, och är van att spela med större spelare. Gör väldigt få misstag och är en riktig matchvinnare, något han även visat i SDF-SM.

Jonas Linder, Skoghall: Jonas är en backbjässe med stor pondus både offensivt och defensivt. Utmärker sig med sina snabba fötter, men är även en hårdskjutande spelare och som kan briljera stundtals med sin teknik. I dessa tuffa matcher blir det viktigt att ha en back av hög kvalité som kan kliva fram om lagets offensiva spelare har det svårt.

Erik Ström, Lerum: En riktig kämpe som aldrig ger sig. Erik har en vinnarskalle utan dess like och det kan bli mycket värdefull i inte minst en turnering som P16-SM. Älskar när det hettar till och kommer att kunna användas när det är som tajtast i matcherna. Snabb, avig och en näsa för målet.

William Snäll, Fagerhult: En spelare med mycket stark vilja och som har de flesta verktyg man behöver i det offensiva spelet. Otroligt smart och skicklig i powerplay, teknisk och bra skott. Bra storlek och en fin räckvidd.

Simon Birkedahl, Lindås: Simon har en bra blick för spelet har ett grymt rörelsemönster. Styr upp sitt försvar med stor pondus. Har fått axla rollen som förstamålvakt i Lindås JAS-lag och gjort det bra.

Elias Björkman, Helsingborg: Var med och tog Helsingborg till brons i Newbody Cup pojkar 15 och kommer att få en viktig roll i det här P16-gänget som siktar högt. Elias är stark i såväl offensiv som defensiv riktning. Kapten och härförare.

Fabian Carrasco, Vöikers: Väldigt allround och en riktig bollvinnare som är jobbig att möta. Stark i defensiven och ett ständigt hot offensivt. Kapten och nyckelspelare.

Philip Silvano, Västerås Ungdom: En rörlig och reflexsnabb målvakt som är svår att överlista. Har även sin tvillingbror William Silvano i laget. Förmåga att bli matchhjälte.

Nils Söderqvist, Jönköping: Bra rörelse och speluppfattning är något som symboliserar Nils. Ger aldrig motståndarna en lugn stund. Kylig avslutare och bra fart.

Filip Gillberg, Lillån: Målkung, har ruggigt bra skott och riktigt bra träffbild. Varit en mycket viktig spelare för Örebro i SDF-SM redan i år och i fjol, inte minst i special teams där han är extra skicklig. Lillån har ett ungt lag och Gillberg är en av spelarna födda 2000.

Filip Eriksson, Sirius: Talang utöver det vanliga som kommer gå långt. Klivit rakt in i JAS-laget trots att han är född 2001 och där visat upp en stor mogenhet. Både målskytt och passningskunnig och är alltid ett hot offensivt.

Max Fredriksson, Bergs: Laget som nyligen tappade sin hetaste duo, Oliver Liedberg och William Westerdahl, till Linköping. Nu väntas Fredriksson få en allt större roll i truppen. En allroundspelare med väldigt kvicka fötter och skalle. Gör ofta ett stort jobb över hela banan, bra skott och spelsinne.

Emil Hedström, KAIS Mora: En offensiv och spelskicklig back som även kan användas både som center och ytterforward. Bra fart under fötterna och fint passningsspel.

Viktor Karles-Karlsson, Gävle: En slitvarg som aldrig ger upp och verkligen är nyttig för laget i match efter match. Viktor älskar att utmana en mot en och går rakt på mål. Han besitter även tekniska handleder som gör honom extra svårstoppad.

Lucas Carlbäck, Carlscrona IBF: Lucas är en spelare som utnyttjar sina snabba fötter optimalt från sin centerposition och kan röra sig över stora ytor. Är även irrationell i sitt spelsätt och kan hitta på oväntade saker.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar