JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Forsman/Terner: ”Haft mycket sjukdomar”

Toppmöte vankas i damernas A-grupp, där IBF Dalen tar emot RIG/Röbäck på hemmaplan. Ettan mot tvåan, där Dalen behöver en seger för att inte tappa mark. Såhär säger Dalens Maja Forsman och RIG:s Alexandra Terner inför matchen.

Toppmöte där gruppens topplacerade lag möts. Första matchen slutade 4-3 till RIG/Röbäck. Är det gruppens två bästa lag som möts?

Maja: Ja det tror jag nog men det vet man inte först serien är avslutad. Vi har fått ihop truppen rätt bra nu efter jul vilket jag tror och hoppas kommer synas och ge resultat imorgon på matchen. RIG är ett riktigt bra lag med både bra lagspel och individuella spelare och är jobbiga att möta då dom spelar snabbt och smart och sätter dom flesta lägena dom får, så det blir en tuff och jämn match.

Alexandra: Det tror jag absolut. Dalen är ett riktigt bra lag med bra spelare och en lurig uppställning. De är svåra och möta och man måste spela smart när man möter dem. Jag tycker även vi RIG har grymma spelare som är svåra att stoppa, jag kan inte säga annat än att det blir en jämn match.

Hur är formen i laget annars, sett till att det brukar bli ganska sönderryckt under jul och nyår, samt tiden efter?

Maja: Vi kom igång ganska snabbt efter jul och nyår då dom flesta av våra spelare var med i SM i Linköping så de har inte varit något problem och vi har inte haft så mycket förkylningar, några kanske, men inte så jätte många. Vi har även tränat mot Dalen div 1 de två senaste veckorna och då har de sätt riktigt bra ut så formen är bra i laget.

Alexandra: Vi har haft mycket sjukdomar efter jul och har knappt fått ihop ett fullt lag på tidigare matcher. Jag själv är förkyld och hostig men har bestämt att jag ska prova spela idag. Annars tycker jag vi börjar komma upp högt i tempo igen och att vi är med från start, även skönt att vi fick ta hem tre pinnar efter Sundsvall matchen!

Vad talar för just att ert lag ska ta tre poäng och vad komma avgöra?

Maja: Vi är väldigt revansch sugna då vi var så pass nära förra gången och RIG är ett roligt lag att möta för att dom är så pass bra och vi höjer oss väldigt mycket i speltempo och i tänket när vi möter dom och vi är taggade och förberedda för den här matchen. Våran inställning och förberedelse inför den här matchen hoppas jag kommer vara avgörande!

Alexandra: Jag tror våran vilja kommer vara avgörande. Vi är ett starkt lag med massa bra spelare. Vi har en röbäckskedja som bjuder på snygga mål och kan avgöra när det behövs. Det kommer bli tufft att möta oss och de kommer få det tufft i närkamperna! Jag är riktigt taggad!

Terners medverkan i matchen är osäker, men hon kommer testas i spel i alla fall: Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar