JAS-bloggen
Intervjuer

Bäste poängplockaren byter till aktuellt slutspelslag

Simon Gustafsson valde inför den här säsongen att ta klivet till Storvreta från Sirius, där Storvreta presenterade flertalet namn i en typ av satsning, något som rent resultatmässigt inte slagit väl ut under hösten. Nu är det istället klart att Gustafsson lånas ut till Hagunda. – Det som ligger bakom beslutet är väl att jag behövde en nytändning och Storvreta föreslog då denna lösning. De och jag ansåg väl att det kan vara nyttigt med svåra matcher i en ny omgivning och då var Hagunda det bästa alternativet, säger Gustafsson till bloggen.

Hur Gustafssons träningsupplägg kommer se ut är lite varierande, men det är JAS som är prio. – Det enda som är klart är att jag ska köra alla JAS-träningar med Hagunda. Ibland kommer jag få träna med Storvretas SSL-lag och annars tränar jag med Hagundas H3-lag, alternativt deras H1-lag.

Gustafsson har med sitt Storvreta redan mött Hagunda under säsongen och har bra koll på laget. Hagunda som är med i toppen av B-gruppen. – Hagunda har en väldigt skön stämning i laget och man står upp för varandra och för laget. De är väldigt trygga i sin 2-2-1 uppställning och alla har koll på sina roller. Sedan finns det gott om individuell kvalité.

Vad har du för målsättning i och med ditt klubbyte?

– Målsättningen är givetvis att gå vidare till slutspelet och där vill man ju gå så långt som möjligt. Seriesegern hade såklart även varit en bonus.

Trots att Storvreta gått svagt så har Gustafsson gjort 20 poäng på 12 matcher, vilket gör honom till lagets bäste poängplockare. Poäng är det som han ser sig själv bidra med i Hagunda också. – Jag hoppas givetvis kunna bidra med poäng då det är min uppgift. Annars vill jag vara ett hot framåt och skapa ytor åt mina medspelare. Det ryktas även om att min kompis Albin som spelar i Hagunda ska färga håret blont om vi går till innebandyfesten. En sådan sak vill man ju givetvis bidra till så att det sker!

Gustafsson byter den röda tröjan mot Hagundas blåa. Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar