JAS-bloggen
Intervjuer

Succédebuten – sex poäng i storsegern

Eric Rydenfält valde i december att byta spel i Munka Ljungby mot spel i Åstorp. Där har han nu hunnit komma in i laget och redan gjort ett avtryck. – Eftersom vi inte har något JAS-lag i Munka Ljungby IBK detta året så var det ett relativt enkelt beslut.

Eric har trots sin korta tid i föreningen, redan fått känna på lagets vinnarmentalitet, då man vann Gothia Cup. – Jag har inte hunnit med att träna med dem, utan enbart spelat Gothia cup.

Pontus Sjöberg ser till att städa i Åstorps bakre led. En viktig kugge i ett annat offensivt skicklig åstorp. Foto: Thomas Wiphagen.

I helgen så gjorde Rydenfält sin JAS-debut när laget besegrade Landskrona på hemmaplan med 16-4, där han stod för sex poäng. En succéstart med andra ord! – Ja det får man väl kalla det. Normalt sett gör jag inte så mycket poäng, utan skulle säga att jag är mer av en defensiv center.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra med en bra inställning och ett hårt slit. Sen hoppas man ju såklart att man ska kunna göra några poäng också, men framförallt ta det defensiva jobbet.

I Åstorp så återfinns bland annat Joel Skog, även han en bekanting från Munka Ljungby som Rydenfält känner till väl och matchades med i helgen. – Jag tycker det funkade bra. Jag har ju spelat ihop med min kompis Joel Skog sedan vi var små så. Det är ett lag med väldigt duktiga och trevliga spelare, därför är det ganska enkelt att komma in i deras spel.

Joel Skog och Rydenfält (Nummer 2) känner varandra bra sedan tiden i Munka Ljungby. Foto: Thomas Wiphagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar