JAS-bloggen
Intervjuer

Ställs mot forna lagkamrater: ”Speciell känsla”

Pixbo och Lindome gör sin första match efter uppehållet, där det rödrandiga laget står som hemmalag. Det första mötet vanns av Pixbo och nu söker grönklädda Lindome revansch. Såhär säger William Zachrisson och Linus Holm inför matchen.

Vad minns ni av den första matchen där ni mötte varandra?

William: Det var en jämn match till en början men jag tycker att när vi fick fart på vårt anfallspel kunde inte Lindome stå emot. Lindome hade några chanser men det räckte inte hela vägen, resultat speglade inte riktigt matchen. Men jag tycker att vi är de starkare laget genom hela matchen. Ser fram emot att mötas igen.

Linus: Första matchen vi mötte varandra. De var ju första mötet i JAS om jag minns rätt och det var en rätt ensidig match om jag ska vara ärlig (Pixbos fördel). William var ju som alltid en rätt lugn spelare med stor pondus och han fick bra stop på oss forward i Lindome.

Ni är gamla lagkamrater. Är det extra speciellt att möta varandra?

William: Det känns kul att möta Linus och alla mina gamla lagkamrater på hemmaplan. Kommer ihåg förra matchen i Almås, det var en speciell känsla inför den matchen, var nervös innan matchen, men det släppte efter de första bytena. Det är alltid kul att möta Lindome och extra speciellt när brorsan står på andra sidan planhalvan.

Linus: Det är ju alltid något extra och möta ”förrädarna” Hahahah. Nej det är ju alltid kul och möta gamla lagspelare blir ju lite hårdare i sarg duellerna och man försöker på en liten extra fint, för att få en tunnel.

Vad kommer avgöra matchen?

William: Det laget som kommer vinna matchen är de laget som kämpar mest och sätter sina lägen, men tror att vi drar de längsta strået.

Linus: Det som kommer avgöra matchen är nog om vi orkar hålla igen första perioden, så vi kan jobba oss in i matchen för om det är jämnt i 3:dje och man möter Lindome kan allt hända. Skulle de få in några lätta i början så kommer det bli svårt för oss… Men man vet aldrig mirakel har ju hänt innan så!!

Vem i laget tror ni kommer kliva fram i matchen?

William: Jag tror att två personer kommer kliva fram, Simon Anmark kommer hänga nån kasse eller två, han är en målskytt av rang.

Sen har vi Albin Thurén som öser in mål och är ett hot i alla matcher.

Linus: Jag hoppas ju att jag själv kan kliva fram och få in några bollar, helst avgöra. Men annars är ju Oscar Larsson en riktig bolltrollare och man vet aldrig vad som händer när han får bollen. Samt att Gustav Andersson som kommer vara sjukt taggad för att möta brorsan så han kommer kliva fram och spela bra!

Zachrisson med ett förflutet i Lindome, utgör nu en viktig pjäs i Pixbos lagbygge. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar