JAS-bloggen
Intervjuer

Vände och vann: ”Tar en tidig timeout som blir avgörande”

Hovslätt hade i omgången innan spelat 5-5 borta mot Jönköping, där man såg ut att gå mot tre poäng väldigt länge. Nu väntar Vimmerby på bortaplan, där hemmalaget istället växlade upp och vann med 5-4, lagets blott andra raka seger. – Jag tycker att vi för matchen nästintill rakt igenom. Vi märkte innan matchen att dem inte hade med samma lag som matchen senaste mot dem, och dem underskattade oss mycket. Vi spelar riktigt bra innebandy, absolut vår bästa match. När Hovslätt hade boll var det inget finlir så att säga, det var mest dumpa på mål för att de trodde det var hur lätt som helst, säger Vimmerbys Mattias Zeilon till bloggen.

Zeilon, en av vitklädda Vimmerbys viktigaste spelare som stod för tre poäng. Zeilon har vid två tillfällen representerat Småland i SDF-SM. Foto: Daniel Nestor.

Det var dock Hovslätt som tog ledningen med både 0-1, 1-2 och tillslut 2-3, men hemmalaget kom ikapp och kunde i den tredje perioden vända. – I tidigare matcher brukar vi alltid tappa allt när vi släpper in ett mål. Vi fortsatte med vårt goa tugg på plan och på bänken, och de är väl de som är viktigt. Vi tar en tidig timeout i tredje som är mycket avgörande, och det är efter det som vi spelar riktigt bra. Täcker skott, fortsätter lira vårt spel.

Segern var som sagt lagets blott andra och i den tuffa gruppen så har man även åkt på storförluster mot bland annat Vöikers två gånger om och även Fagerhult. – Jag tycker vi har förlorat med alldeles för stora siffror mot en del lag. Vi ska inte tappa allt efter ett insläppt. Annars hade jag inte räknat med att vi skulle vara ett topplag i JAS. Vi möter ändå riktigt bra motstånd varje match.

Nu väntar en helgs vila för laget, innan man därefter tar emot Nässjö på hemmaplan. Ett lag som man i den första omgången förlorade med 13-6 mot och Nässjö kunde i sen senaste match övertyga och slå Fagerhult på bortaplan. – Vi ska ta med det goa tugget nu till varje match först och främst. Att vi vågar lira överdrivet mycket med mycket tålamod. Då kommer vi kunna styra matchen mot Nässjö. Spelar vi så då kommer vi att vinna. Men allt beror på oss, vi har ändå hemmaborg och där är vi starka.

Vimmerby hade all anledning att fira efter matchen mot Hovslätt. Foto: Daniel Nestor.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar