JAS-bloggen
Intervjuer

Hyllas av forne tränaren: ”Spelar SSL inom ett par år”

Bergs IK får under resterande delen av säsongen klara sig utan två av distriktets största talanger. Oliver Liedberg och William Westerdahl väljer att fortsätta sin karriär i FBC Linköping, spelarna som varit trogna Bergs genom hela sin innebandykarriär. – De både gick ju bra i SDF-SM och blev uttagna i All Star team, där jag tror att en kille som ”Wille” spelar SSL inom ett par år, men det är självklart jättekul för dem båda och inga hard feelings från vår sida. Det viktigaste blir nu för Linköping att hålla i alla sina talanger, som de har ifrån 96 ner till 99 egentligen. De har ett riktigt bra JAS-lag och kan nog gå hela vägen i år, säger Henrik Linder, tränare i Bergs JAS-lag till bloggen.

Vad innebär dessa tapp för er?

– ”Wille” var ju som back, en riktig lagkapten som fick med sig alla och Oliver en spelare som kunde skapa chanser ur ingenting. Men vi har mycket underifrån och många 00-er i föreningen som är duktiga. Spelare som Sebastian Hagberg, Linus Linder och Christian Adolfsson har gått bra. Sen finns det många andra som gjort det bra, Max Fredriksson och Vilhelm Tore gick bra i SM till exempel.

– Sen är det klart att det är tungt att tappa dessa namnen under säsong. Många föreningar runtom kanske inte har så jättemycket spelare att ta av.

Har målsättningen förändrats nu?

– Målsättningen har hela tiden varit slutspel, men nu hänger ju allt på de sista matcherna, där vi bland annat har Nykvarn borta och möter även Solfjädern och Linköping. Stämningen har varit lite låg hos grabbarna nu, men vi får se.

Lägg därtill att Bergs redan inför säsongen tappade namn som Oskar Hovlund till Solfjäderstaden och Philip Carling till Linköping. Under gårdagen besegrades dock Gränna på hemmaplan med 3-2. Laget visade därmed att man inte tänkt att ge om drömmen om slutspel. – En riktigt tajt match som blev en riktig fysisk kamp. Gränna gör det mycket bra och sätter stor press på bollhållaren och spelar mycket mer rakt än vad vi gör. 1-0 till Gränna efter första perioden, vilket är helt rättvist. I period två lyckas få bättre styr på spelet och går till period paus med en 2-1 ledning. I sista lyckas vi göra 3-1 men det svänger åt båda hållen och vi får sätta matchens lirare till målvakterna som gör fina räddningar. Gränna gör 2-3 16.42 in i tredje och pressar oss hårt, vi får några chanser att tycka dit den i öppen kasse, dock försvarar sig Gränna bra. Vi lyckas hålla det massiva trycket från Gränna och matchen slutar med en skön vinst med 3-2, dock ska vi vara riktigt nöjda då vi tur som klarar detta. Gränna är ett bra lag som spelar med stor pondus med massor av fysik. Helt klart så är matchens hjältar båda målvakterna och den hör gången var det Fredrik Björketun som lyckads bäst.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar