JAS-bloggen
Intervjuer

Talangfulla duon klara för konkurrent

William Westerdahl och Oliver Liedberg togs ut i All Star Team i SDF-SM, där man representerade Ösetergötland. Duon som inför mästerskapet tillhörde Bergs IK, har nu tagit kliver över till FBC Linköping, där man redan under gårdagen hann göra sin första matchen i Linköpingströjan.

Vad ligger bakom beslutet att byta till Linköping?

Oliver: Dom hörde av sig direkt efter SDF-SM och jag hade ett möte med sportchefen och Johan Astbrandt. Allt lät väldigt bra och det känns som det bästa alternativet för min egen utvecklings skull.

William: Efter SDF-SM så blev jag kontaktad av Johan Astbrant, då han ville prata om min framtid inom innebandyn. Då kom de med ett erbjudande som jag hade svårt att tacka nej till. Men det var ett väldigt tufft beslut att ta eftersom det är tråkigt att lämna sina lagkamrater som man har spelat med i hela sitt liv, men samtidigt så måste jag tänka på min egen framtid.

Fanns det några andra alternativ i bilden?

Oliver: Nae, det var att vara kvar i Berg eller Linköping som gällde.

William: Det var ju naturligtvis att stanna kvar i Bergs IK.

Vad hoppas ni kunna utveckla och uppnå i Linköping?

Oliver: Jag tror att jag kan utvecklas mycket i Linköping då jag får träna med otroligt bra spelare 3 gånger i veckan och även i framtiden få chansen att träna med SSL laget. Sen ska det bli riktigt skoj att försöka hjälpa till att spela upp laget i div 1, Linköping har ju vunnit alla matcher i div 2 så här långt. Sen självklart att ta oss till Innebandyfesten i Växjö.

William: Jag hoppas att kunna utveckla mig som innebandyspelare för att kunna nå SSL i framtiden. Men nu ska vi först o främst ta oss upp till Division 1 med FBC. Så siktar vi även att gå vidare till innebandyfesten

Hur växte kontakten fram och utvecklades?

Oliver: Dom hörde som sagt av sig direkt efter SDF-SM och vi hade ett möte redan på lördagen. Det kändes väldigt bra efter mötet och här är jag nu.

William: Jag har inte haft någon direkt kontakt med Linköping tidigare förrän de kontaktade mig efter SDF-SM.

Hur speciellt blir det att möta Bergs i sista omgången där mycket kan stå på spel?

Oliver: Självklart blir det speciellt att komma tillbaka till Ljungsbrosporthall och möta Berg, jag har ju spelat där i mer än 10 år. Vi kan väl hoppas att båda lagen spelat bra fram tills dess och är bland dom 3 första lagen i tabellen.

William: Naturligtvis så är det blandade känslor, lite jobbigt är att möta sina gamla lagkamrater.

Duon från Bergs, kommer nu fortsätta sin utveckling i FBC Linköping. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar