JAS-bloggen
Intervjuer

Slog topplaget: ”Vi besitter en hög nivå”

Huddinge kunde i onsdags lämna ett ordentligt styrkebesked när man på bortaplan, besegrade Salem /Telge med 4-6, laget som inför matchen ledde D-gruppen. – Vi genomför matchen i två perioder klart godkänt, vi försöker hålla oss till vår gameplan som vi pratade om innan matchen, även fast vi inte håller den hela perioderna så är det helt okej. Andra perioden gjorde jag det första målet och då fick vi bra feeling i laget vilket gör att det rullar in en efter en. Vi går ut med 4-0 inför tredje vilket vi kanske inte förutspått innan matchen vilket gör att vi i tredje vart lite tagna av stunden. Med 6-0 i ledning en bit in i tredje så börjar vi slappna av och vi låter Salem styra men klarar av att hålla det och lyckas ta tre väldigt sköna poäng, säger Huddinges Andreas Burman till bloggen.

Bara två minuter in in den tredje perioden så kom just Huddinges sjätte mål. Salem/Telge reducerade kort därefter och när Huddinge fick tre raka utvisningar, så kröp allt motståndarna närmare, även om man aldrig kom närmare än ett tvåmålsunderläge. – Vart inte riktigt orolig att vi skulle förlora, mer orolig över hur vi tog hand om vår ledning. Vi blir väldigt stressiga när vi väl får tag i boll, och har ingen trygghet alls i vårt bollförande under 3:e perioden.

Salem/Telge låg i topp i gruppen inför matchen. Var du förvånad över hur de genomförde matchen, hade du väntat dig mer, eller tycker du att ni har en tillräckligt hög nivå för att slå lagen i absoluta toppen?

– Förvånad och förvånad vet jag inte om jag är kring deras genomförande, man höjde väl ett ögonbryn när det stod 6-0 på resultattavlan men jag tycker Salem gör en bra match. Drar en parallell till förra årets JAS då vi i Huddinge lyckades ta oss vidare till innebandyfesten efter att ha slagit ut RIG och Linköping på vägen och varit så kallade underdogs. Lite lika scenario var det i denna match . På pappret men som sagt så är ingenting omöjligt och hela laget trodde på att vi skulle slå Salem och sant som det är sagt så lyckas vi göra det också. Vi besitter en hög nivå men har mycket att träna på!

I och med segern så har Huddinge nu bara tre poäng upp till slutspelsplatsen där Salem/Telge nu inne har den tredje och sista. Fyra matcher kvar att spela om och än så lever hoppet om slutspel för Huddinge. – Att gå till slutspel i JAS var ett mål vi hade innan det drog igång så det ser likadant ut, så får vi se om vi lyckas ta oss dit trots att vi inte är på slutspelsplats för tillfället.

Det hettade till lite efter match, beskriv lite vad som hände?

– Nämner inga namn, men vart lite gruff mellan två spelare från början i vardera lag, sen har vi en herre som gärna är med när det hettar till som hamna i den ”stora dispyten” med en i motståndarlaget. Salem vart lite tjuriga efter förlusten mot oss helt enkelt vilket kanske är förståeligt. Men i sånna här matcher ska det vara lite känslor inblandat helt klart.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar