Sammanfattningar

Behåller serieledning: ”Höjer oss i andra och stänger matchen”

En spännande fredag är avslutad, där ett gäng matcher har lirats. Helsingborg vann en viktig match borta mot Malmhaug, vilket gör att man fortsätter haka på Åstorp i toppen. Mölndal fortsätter vara det laget som skuggar topptrion i I-gruppen, där man ikväll vann mot Falkenberg. I F-gruppen så vann Nykvarns värsta konkurrenter Linköping, vilket gjorde att pressen även fanns på Nykvarn, som dock klarade det med bravur och vann mot Onyx med 9-3, vilket gör att man behåller ledningen i gruppen. Läs kommentarerna här!

Karl Bergentz, Helsingborg: Jag tycker att vi överlag gör en ganska bra match borta i den för kvällen väldigt kyliga Kulladalshallen. Vi släpper stundtals in Malmhaug genom att inte ta närkampsjobbet på allvar men när vi väl sätter fart på bollen så hinner dom inte med. Det är tydligt att vi måste jobba med inställningen till arbetsuppgiften mot de sämre placerade lagen. Vi höll på att åka dit mot Landskrona för att vi inte tog det på allvar. Samtidigt ser vi att när vi väl tillför energi och fokus så bär det oss långt. 3 mål på 3 försök i powerplay kändes skönt, där har vi inte lyckats tidigare matcher.

Defensivt fortsätter vi vara oerhört starka, och enligt ryktet är vi ett av lagen som snittar bäst i hela JAS när det kommer till insläppta mål. Anfallsmässigt vill det sig inte alltid, även när vi steppar upp. Vi gör det för snyggt och bränner för många chanser för att vi ska slå den där extra passen. Ödmjukhet i anfallsspelet kommer vara nyckeln de återstående omgångarna. Tar vi vara på lägena vi skapar så kommer vi ta hem den här gruppen, inga problem.

Kevin Holmberg, Mölndal: En match som vi på förhand är tippade att vinna. Vi startar matchen helt ok och leder också matchen rättvist med 2-0 efter ca 5 min in i första perran. Vårt spel lever dock inte upp till normal standard och tempot är lägre än vanligt. Vi börjar spela omständigt istället för att spela enkelt och med fart, våra misstag straffar oss i omställningar bakåt. Första perioden vinner vi med 4-1. I andra perioden går vi in och gör 5-1 redan efter 25 sekunders spel genom Erik Hellman assisterad utav Alexander ”Dalen” Dahlström. Men efter 5-1 kommer vi in i en dipp där Falkenberg överaskande tar över spelet, mycket genom våra misstag. De lyckas reducera vår ledning med 2 mål upp till 5-3. Med 5 min kvar utav andra perioden drabbas Falkenberg olyckligtvis utav ett matchstraff, de hade missat skriva upp en spelare på sin laguppställning. Detta ger oss andrum samt ett numerärt överläge på 5 minuter. Genom vårt PP på 5 min gör vi ytterligare 2 mål och utökar ledningen till 7-3 innan andra perioden är slut. I Tredje perioden skärper vi till vårt spel ytterligare och drar upp tempot ett par byten, vi rullar in 4 kassar och avslutar matchen på ett bra sätt. Siitonens Zorromål till 11-3 med 30 sek kvar avslutar matchen snyggt.

Viktor Wahlgren, Nykvarn: Jag tycker att vi har ganska bra koll på matchen i början utan att spela på topp, sen får vi två sköna mål i första perioden som gör att vi äger matchen ännu mer. Sen rullar det på så o stort sätt hela match, vi höjer oss lite i andra och stänger matchen. I tredje så går det tillbaka lite till hur det såg ut i första perioden.