JAS-bloggen
Intervjuer

Kampen om slutspel fortsätter: ”Vi ska kriga till oss platsen”

Rönnby är laget som toppar damernas C-grupp utan att ha förlorat en enda match. Nu väntar Lockerud på bortaplan, ett lag som slåss om slutspelsplatserna och kan vid en seger kliva upp på en andraplats. Såhär säger Lockeruds Ellen Nyman och Rönnbys Emma Gullberg inför matchen.

Ni har inte spelat JAS-match på dryga månaden. Hur är formen i laget?

Ellen: Det är inga problem med formen på våran sida. Vi har tränat mer än vanligt under uppehållet och de flesta har spelat andra matcher under ”uppehållet” så vi är verkligen lika redo som vanligt!

Emma: Jag tycker att formen är bra, vi har haft träningar som vanligt vi hade inte jätte långt uppehåll med det och sedan har de flesta av oss spelat match i andra serier, så vi är redo för JAS nu också.

Ni sitter i lite olika sitsar inför matchen, där Rönnby i princip är ohotade i toppen och där Lockerud jagar slutspelsplats. Hur ser ni på matchens betydelse?

Ellen: Ja vi gör ju det. Matchen har stor betydelse ifrån våran sida! Som sagt, vi jagar trots allt en slutspelsplats och den ska vi allt kriga till oss! Men absolut så är alla JAS matcher lika viktiga för att nå slutspelsplatsen!

Emma: Jag tycker att alla matcher är lika viktiga i JAS och för oss Rönnby så vill vi fortsätta hålla oss uppe i toppen för att gå till slutspel och då gäller det att man fortsätter prestera och vinner matcher.

Den första matchen blev en ganska jämn drabbning, 5-1 seger till Rönnby. Vad minns ni av den matchen?

Ellen: Jag var tyvärr inte med den matchen eftersom vi hade match med div.1, men det sägs att laget gjorde en bra match och det tror jag skarpt att de gjorde!

Emma: Jag minns att det va en hyfsat jämn match mellan två starka lag och en riktig rolig innebandy match där det hände mycket och det var väldigt tidigt i början av serien så har för mig att det var mycket nerver och spännande då det va en viktig match.

Nu i returmötet, vad kommer avgöra denna fight?

Ellen: Förhoppningsvis blir det en jämn och väldigt rolig match! Jag tror absolut det hänger på inställningen, kämpar glöden och de laget som är i bäst form!

Emma: Tror att matchen kommer kunna avgöras ända in i slutet, men det blir det lag som kämpar hårdast och sätter sina lägen man får, som kommer gå vinnande ur den här striden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar