Delad poäng i toppmöte: ”Förstår varför de ligger först i serien”

Spännande match väntade i damernas C-gruppen, där Lockerud tog emot Rönnby på hemmaplan. I och med att Hagfors tagit segrar det senaste, så behövde Lockerud minst en poäng för att återigen gå upp på slutspelsplats. Tillslut fick man dela på poängen efter resultatet 4-4, där trion Nyman, Stenberg, Loneberg var vassa i Lockerud rent poängmässigt. Såhär säger spelarna efter matchen.

Ellen Nyman, Lockerud: Det var en riktigt jämn match och hård men framförallt, rolig!! Jag tycker att vi gjorde en av de bättre matcherna ikväll och 4-4 kändes verkligen som en vinst för oss. Vi hade det lite struligt i vårt försvarsspel där kommunikationen inte va på topp. Men vi klarade oss stundtals. Tyckte vi kollade för mycket boll de sista 10 minuterna i 1:a. Men det tog vi upp i periodpauserna och det blev bättre och bättre. Sen hade båda lagen chanser som kanske borde ha suttit men alla kan vi missa. Rönnby var riktigt vassa i sina spelvändningar för övrigt. Förstår varför de ligger först i serien!

Emma Gullberg, Rönnby: Det var en riktigt jämn och tuff match ända från början till slut, och det visste vi redan innan att det skulle bli en tuff match! För våran del tycker jag att vi kör på väldigt bra, tycker att vi lyckas hyfsat bra att hålla Lockerud utanför och vi täckte mycket skott när dom kom till anfall. Tycker vi gjorde ett väldigt bra hemjobb under mestadels av matchen också men särskilt under andra perioden. Men under vissa delar av matchen kan jag ibland tycka att det va lite brist på kommunikationen. Kan tycka att resultatet 4-4 är hyfsat rättvist då jag tycker Lockerud faktiskt kämpar på i slutet med underläget 4-2 till 4-4!

Publiken i Mariestad fick se en jämn och tight match, där lagen delade på poängen. Foto: Eddie Nissen Sandberg.