Heroiska upphämtningen: ”Kan bli väldigt betydelsefullt”

Hovslätt såg länge ut att gå mot segern i gårdagens JAS-match i G-gruppen, men ett heroiskt kämpande JIK kunde tillslut rädda en poäng efter resultatet 5-5, där Emil Nilsen var inblandad i mycket i upphämtningen. Såhär låter det efter matchen.

Lucas Bernhardsson, Jönköping: Första 40 minuterna från våran sida är väldigt svaga. Vi visste om att vi skulle se upp med deras kontringar, men ändå är det där de gör nästan alla sina mål. Hovslätt gjorde det bra, de täckte riktigt mycket skott i de 2 första perioderna och de få skott som gick igenom tog deras målvakt. Vi täckte knappt ett skott på hela matchen och det blev vi straffade för. Sista 20 minuterna höjer vi oss. Vi får lite utvisningar med oss och Hovslätt täcker inte lika mycket skott som i de 2 föregående perioderna, vi visar ändå stark lagmoral att hämta upp. 1-5 till 5-5 i sista perioden, en poäng som kan bli väldigt betydelsefull när vi summerar gruppspelet i slutet av Februari.

Felix Andreasson, Hovslätt: Första perioden höll vi JIK på utsidan och lät inte dom komma in i boxen överhuvudtaget, vi satt på deras skott och va effektiva i spelvändningarna, vilket resulterade till en 2-0 ledning för oss. Andra perioden va våran bästa, vi lyckades vinna även den perioden med 3-1 vilket betydde 5-1 ledning till vår fördel. Vi lyckades även denna period hålla JIK på utsidan samt att vi täckte nästan allt och spelvände oerhört bra, JIK började bli irreterade och vi hade flow så känslan kändes perfekt inför sista perioden. Tredje och sista perioden lirade vi riktigt bra fram tills det var ungefär 5 minuter kvar, verkar som vi började slappna av och därav släppte igenom skott. Efter 5-2 verkade det som att vi blev lite nervösa och släppte in nästan allt efter det. 5-5 blev slutresultatet och jag måste ändå säga att jag är nöjd med det. Vill även hylla Lucas Hallgren för en riktigt bra match med väldigt många viktiga räddningar. Även Emil Nilsen i JIK som räddade laget med sina 3 mål och 1 assist.

Bernhardsson och hans JIK kunde tillslut knipa en poäng: Foto: Mats Roman.