Upp på slutspelsplats: ”Föll inte in i deras tempo”

Hagfors som för ett tag sedan såg ut att vara illa ute i C-gruppen, har nu två raka segrar och är uppe på en slutspelsplats. I kvällens match slog man Kristinehamn 8-3. För Trosa Edanö så ser det tuffare ut och drömmen om slutspel, dog förmodligen ikväll, om den inte hade gjort det tidigare, när man förlorade mot Nykvarn med 7-2. Läs kommentarerna här!

Alva Ek, Hagfors: Vi ställde upp med 17 utespelare och alla fick speltid. Startade matchen på två femmor och efter ca 10 min i första så spelade vi även med tre femmor. Vårt första mål kom väldigt tidigt av Mathilda Jansson som även blev utsedd till matchens lirare av laget. Vi hade spelet hela matchen och vi föll inte in i deras tempo utan vi körde vårt egna race!  Med bra rörelse så skapade vi många fina målchanser då det blev ytor framför mål. Vi spelade helt enkelt ut dem och samtliga gjorde en riktigt bra match.

Elsa Lidström, Trosa Edanö: Matchen började med ganska lågt tempo från båda lagens sidor. Vi gör första målet 5:50 in i första perioden vilket verkade vara som en sporre för Nykvarn som snabbt kvitterade för att sedan ta ledningen. Andra perioden såg annorlunda ut, en mycket jämnare period där vår målvakt Johanna Pienimäki gjorde några tokräddningar. Till tredje perioden var tempot återigen lågt men Nykvarn lyckades få in ytterligare två mål som ledde till slutresultatet 7-2. En match där Nykvarn visade upp sig som ett mycket disciplinerat lag som vi tyvärr inte lyckades slå.