JAS-bloggen
Intervjuer

Talangen testar allsvenskt spel via dubbellicens

Ett par spelare har under januari, använt sig av dubbellicensen för att få testa på spel i andra miljöer. Sebastian Johansson med Farsta för att få lira JAS, Oscar Bierfeldt med Onyx för att få spel i en högre seniorserie och nu är det Simon Larssons tur, Skuruptalangen som kommer testas i Höllviken under våren.

Dubbellicens med Höllviken. Hur växte beslutet fram och hur länge har det varit aktuellt?

Beslutet har under denna säsongen växt fram. Jag har snackat en del med min tränare på Malmö Idrottsgymnasium där vi båda tyckte att det var ett bra sätt för mig att ta näst steg och känna på det. Jag har väl själv under säsongen gått och tänkt lite fram och tillbaka på detta med dubbellicens och när chansen kom tvekade jag inte utan det var bara att köra.

Hur är tanken att upplägget kommer se ut för dig? Vad prioriteras?

Jag kommer att träna fullt ut med Höllviken. Tre pass i veckan med Höllviken och ett pass i veckan där jag tränar med Skurup. I nuläget kommer Skurup och JAS prioriteras. Är det matcher som krockar så kommer jag spela med Skurup.

Vad hoppas du kunna få ut och utveckla i Höllviken?

Först och främst vill jag självklart se och lära och försöka dra nytta av de duktiga spelare som finns i Höllviken. Men det jag vill få ut av dubbellicensen egentligen är självklart att jag ska känna på det allsvenska tempot och få speltid.

Vad har du för förväntningar och vad tror du att du kan bidra med?

Förväntningarna från min sida är väldigt stora. Det ska bli otroligt kul att få vara en del av Höllvikens lag och deras framfart i Allsvenskan. Det som jag tror att jag kan bidra med är en hel del. Jag ska försöka ta med mig mitt eget spel och det som jag är bra på och visa det på innebandyplanen och förhoppningvis göra mina medspelare bättre med mitt spel.

Är det någon spelare i Höllviken som du gärna kikar lite extra på och tar lärdom av?

Absolut! Där är en hel del spelare som jag gärna kollar lite extra på. Framförallt är det min nästkusin, Johannes Wilhelmsson som är otroligt skicklig på alla sätt och vis innanför sargen. Men självklart finns där flera duktiga spelare i Höllviken som jag gärna tar en extra titt på.

Larsson kommer kombinera spel i Skurup med spel i den orangea Höllvikentröjan. Foto: Fredrik Sjöstedt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar