JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Bernhardsson/Andreasson inför derbyt

Efter en något svajigare start, har Jönköping nu ryckt upp sig i G-gruppen och skuggar Fagerhult i toppen. Idag tar man emot Hovslätt, även det ett lag som slåss som slutspelsplatserna. Det första mötet lagen emellan vann just Hovslätt och nu vill Jönköping ha revansch. Jönköpings Lucas Bernhardsson och Hovslätts Felix Andreasson säger följande inför matchen.

Första matchen er emellan slutade med 9-4 seger för Hovslätt. Var det ett resultat som överraskade såpass tidigt in i gruppspelet?

Lucas: Lite överraskande, samtidigt som vi visste om att Hovslätt är ett väldigt bra lag. De spelade smart och kontrade sönder oss. 0-4 efter första perioden blev en för lång uppförsbacke för oss, men efter den matchen känns det verkligen som att vi har spelat upp oss rejält.

Felix: Yes, överraskande seger för oss om jag skall vara helt ärlig. JIK är ett riktigt starkt lag som har en oerhört bred trupp samt att de vann precis allt förra året. Vi vet också att vi är ett bra lag som kan slå alla lagen i serien när vi har en bra dag, vilket vi hade mot JIK. Lite förvånande dock att siffrorna blev så stora.

I tabellen skiljer det nu endast tre poäng er emellan. Hur viktig blir den här fighten?

Lucas: Det är alltid kul med derby, och tabelläget gör ju matchen ännu mer intressant. Både vi och Hovslätt har satt oss i en position där vi behöver vinna nästan alla gruppspelsmatcher som återstår, så det kommer att vara två lag som är redo att ge allt för att ta 3 poäng.

Felix: Tabellen är riktigt jämn i toppen och alla matcher är väldigt viktiga, man har inte råd att tappa några onödiga poäng. Dock så är det fortfarande mycket kvar av säsongen och många poäng kvar att spela om. Allt kan hända, bollen är rund.

Två regionala lag, där ni säkerligen känner till varandra ganska bra. Vad tror ni era motståndare kommer vilja ha för matchbild?

Lucas: Jag tror att det kommer bli en matchbild där Hovslätt kommer låta oss ha mycket boll men sedan gå på snabba kontringar när tillfälle ges, alltså en liknande matchbild som när vi möttes senast.

Felix: Vi, framförallt jag känner till JIK ganska bra då jag gick till Hovslätt denna säsongen efter 5 säsonger i JIK. Jag vet att JIK är ute efter att ha väldigt mycket boll och försöka rulla upp oss.

Vad avgör matchen till er fördel?

Lucas: Att vi gör det defensiva jobbet till 100% och att vi är effektiva när vi får lägen i de offensiva

Felix: Ett koncentrerat försvarsspel och effektivitet i offensiven.

Det återstår att se hur Haraldsson matchar sitt gäng ikväll. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar