JAS-bloggen
Sammanfattningar

Veckan som gått – Urdragning, Partilledominans och silly

Efter en tid med cuper och SDF-SM så är juniorallsvenskan återigen igång. En relativt mager vecka med matcher, men ljuspunkter har allt funnits. Här har ni ett kortare utdrag av veckan som gått.

Omgången som varit:

Samtliga tre ”topplag” i B-gruppen, Sirius, Falun och Hagunda tog tre poäng vardera och skulle Falun vinna sin hängmatch, så är det då sex poäng ner till fjärdeplacerade Sandviken. Topptrion ser allt mer tydlig ut, men frågan är vad B-gruppen håller för kvalité? Jag tror definitivt att lagen kan ta sig vidare i slutspelet, men Innebandyfesten, det tror jag man får svårt att nå. Hur klarar man sig när man möter lag som RIG, Salem/Telge och Nykvarns bara för att nämna några förmodade slutspelslag? Motbevisa mig gärna!

I D-gruppen så fortsätter Farsta plocka poäng och man fortsätter haka på i toppskiktet där de flesta pratar om Salem/Telge och Djurgården. Laget har nu förstärkts av Sebastian Johansson, som kan bli en riktigt spetsinjektion. Tyresö drog sig ur och frågan är om fler spelare ansluter till Farsta? Med både Schantz och Johansson i laget ser man allt starkare ut. Man underskattades av många (inklusive bloggen) i våras. Gör motståndarna om det misstaget igen? Återstår att se!

Partilles dominans i G-gruppen går inte att förneka där lagen bakom, Lockerud och Lerum, hakar på men får kämpa mer för sina segrar, framförallt Lerum. Återstår att se hur det går när Partille sätts på prov ordentligt i returmötet mot framförallt Lockerud och även i ett stundande slutspel. Har man haft en för lätt resa i gruppen? Växlar man upp när motståndet blir tuffare? Återstår att se!

I damernas B-grupper så finns det två lag som går som tåget. Huddinge IK och Bele Barkarby IF. Huddinge går på ganska tunt med folk, men det är spelare som håller hög klass och som även fått spela i SSL. Är truppen skadefri och man får tillgång till samtliga spelare, då kan man gå långt. För Barkarbys del så nådde man även Innebandyfesten i DJSM. Om man når dit i dubbla klasser, ska det bli spännande att se hur man lyckas kombinera och matcha lagen för att slåss i båda klasserna.

Tre heta punkter:

Silly season – Kul att det rör på sig lite. Kevin Haglund är nu helt klar för Salem, där hans roll i JAS-laget kan bli ännu mer utpräglad av coach Hedstål som får jobba mer med Haglund. Sebastian Johansson får chansen med mer speltid i Farsta och Simon Larsson samt Oscar Bierfeldt får via dubbellicenser möjligheten att testa på spel högre upp. Kul!

Albin Lundell, Lockerud Mariestad – En av de som utmärker sig mest i klubbens A-lag i division 1 och i Juniorallsvenskan har han gjort 30 poäng på åtta matcher. I helgen blev det fyra nya poäng och att Lundell är en viktig del av Lockeruds offensiv är inget att diskutera. Stekhet! Efter en konversation förnekar Lundell dock något intresse från andra klubbar. Omöjligt att det gäller när säsongen är slut…

Lagen som använder sociala medier – Borlänge har ett instagram konto för sitt JAS-lag och slänger upp lite uppdateringar då och då. Detsamma gäller Fagerhult Habo och säkerligen ett par lag till. Kul när man får lite inside, när lagen bjuder på sig själva och bidrar till att intresset ökar. Ett par lag gör det även bra via sina hemsidor, men det finns alltid områden att förbättra.

Inte lika hett:

Tyresö Trollbäcken – Har dragit ur sitt JAS-lag efter tio spelade matcher. En längre artikel kring det finns att läsa, men för att sammanfatta – resultaten har inte gått lagets väg och man har tappat folk och motivation. Hmm, självklart tungt att förlora och jobba i uppförsbacke, men tänk om alla lag som hade det tungt drog sig ur? Mer än halva säsongen är spelad, hade det inte varit bättre att slutföra, sett till ryktet och irritationen som nu blir från lagen runtomkring som finns i D-gruppen.

Citerar Niklas Hedstål, Salems A-lag samt JAS-tränare:” Pinsamt av TT att dra sig ur. Räknar med att de inte får ställa upp i nästa års JAS då.”

Missa inte: Rasbo-Sirius, söndag 17/1, 17.00

Sirius är med i toppen och behöver fortsatta ta poäng. Rasbo har halkat efter rent poängmässigt, men ett derby och en match i fruktade hall 2000, lär se till att det blir tufft för Sirius. Spännande match att följa!

Partille kunde på nytt krossa Zenith med stora siffror. Foto: Roine Bengtsson.

Bloggen Innebandymålvakt har gjort en intervju med bloggens sponsor, Nordic Floorball. In och läs den här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar