JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Rydert/Pettersson inför Järfälla-Västerås

Järfälla tar emot Västerås på hemmaplan, där man inför matchen hittar Järfälla på andraplats bakom Åkersberga. Västerås som inledde fint, har tappat lite mark och återfinns längre ner i tabellen på en femteplats. Dock har man spelat färre matcher och vid full pott i hängmatcherna är man återigen med i slutspelssnacket. Såhär säger Järfällas Johan Pettersson och Västerås Adam Rydert inför matchen.

7-7 i det första mötet, vad minns ni av den matchen?

Adam: Jag Kommer ihåg att det var ett viktig match för våran del till att haka på i toppen av tabellen, de var en tight match i alla tre perioder men har för mig att Järfälla hade ett litet övertag men vi kom tillbaka i matchen, men de var en jämn match in i det sista.

Johan: En ganska svängig match där vi har kontroll men bjuder in Västerås. Sen kunde matchen gått till vilket lag som helst.

Sett till tabelläget så är det Järfälla som är favorit. Finns det någon favorit i detta möte enligt er?

Adam: Tror att den här matchen kommer vara minst lika tight som förra, matchen är viktig för båda lagen speciellt oss då vi behöver 3 poäng för att haka på i toppen. Men tror att Järfälla är favorittippade i den här matchen.

Johan: Enligt tabelläget är vi favoriter men det spelar ingen roll när matchen är igång. Då är det tillbaka till rutinerna. Vi måste jobba hörn och täcka skott. Det är raka rör helt enkelt.

Vad tror ni kommer avgöra matchen till er fördel om ni tar tre poäng?

Adam: Den tredje perioden är viktigast för oss då vi kan börja slappna av ibland och inte vara fokuserade.

Johan: Det är våra rutiner som vi hittat på slutet som kommer avgöra. Att vi täcker varje skott, hittar hörnen och spelar enkelt rakt mot kassen som de senaste matcherna.

Vi har spelat lite mer än halva säsongen och ni båda aspirerar på slutspel. Hur viktiga poäng står på spel i just denna matchen, eller ser ni andra matcher framöver som större nyckelmatcher?

Adam: Jag ser den här matchen som en nyckelmatch för våran del och det är oerhört viktiga tre poäng för att gå till slutspelet.

Johan: I JAS är alla poäng otroligt viktiga. Och i början av säsongen hittade vi inte riktigt lugnet i truppen. Det va för mycket finlir och för lite raka rör. Vi tog inte jobbet helt enkelt. Nu har vi hittat rätt och har en bra energi inför matchen. Sen svänger det fort i gruppen. Det är flera lag som är med och slåss om att gå vidare. Men matchen imorgon kan absolut bli en nyckelmatch för avancemang men vi tar byte för byte och jobbar därifrån.

Jesper Lundkvist är en av distriktslagsspelarna som återfinns på planen ikväll: Foto: Felicia Setthammar.

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar