JAS-bloggen
Intervjuer

Drar sig ur JAS: ”Inte riktigt gått enligt våra visioner”

Innan fredagens match där Tyresö skulle ställas mot Älvsjö på bortaplan, så kom beskedet att laget väljer sig att dra sig ur juniorallsvenskan och D-gruppen. Laget som på sina tio första matcher hade spelat in fyra poäng och därmed befann sig bland en ganska avsågad bottentrio. – För att sammanfatta det kort så kan vi väl säga att det inte riktigt gått enligt våra visioner i år och vi har haft en hyfsat tunn trupp. Vi har också haft ett par lirare som haft det svårt med motivationen och valde att kliva av nu efter motgångarna. Efter juluppehållet så satte vi oss ner med laget och la upp en ny plan, där vi bestämde oss för att kliva ur JAS och fokusera på annat istället, säger Tyresöspelaren Bilbo Morast till bloggen.

Tyresös höstsäsong har varit tung och trots ett par nyförvärv inför säsongen, så har inte resultaten gått vägen. Ett par olika faktorer hade varit nödvändiga om man skulle avslutat säsongen på ett annorlunda sätt.

– Vinsterna hade väl varit prio ett. Efter en förlust så taggar man om, men tillslut blir det riktigt svårt att få igång truppen. Eftersom vi hade spelare som redan var lite omotiverade så kändes det inte som alla gav 100 procent. Framförallt tror jag hade att vi hade behövt få med oss några resultat för det är jobbigt att kämpa i uppförsbacke hela vägen. Drygt halva truppen var ju ny inför denna JAS-säsongen, samt nya coacher så det har ju tagit en del tid att få ihop allt också, vilket såklart påverkat matcherna, men först och främst hade bättre resultat varit viktigt.

Nu väljer man alltså att gå en ny väg under hösten, där delar av truppen splittras och inte alla kommer fullfölja säsongen i Tyresötröjan.

– Johan Schantz gick ju till Farsta ganska tidigt, men han var ju en viktig spelare och nu har ju Sebastian Johansson valt att lira med dubbellicens i Farsta, där han kommer lira JAS. Albin Nyman har valt att trappa ner och lira i Tungelsta och Simon Wästberg i Nynäshamn. Philip Forsberg har valt att pausa för att försöka hitta spelglädjen igen. Alla dessa har ju varit viktiga i JAS, så det är klart att det märkts på matcherna. Det är spelare som är riktigt bra polare och många har man lirat med hela livet, så det är klart att det är tungt för oss som stannar också. Vi kommer fokusera mer på HJ1 denna säsongen nu och få ihop laget helt.

Hur har föreningen ställt sig?

– Bra fråga. Överlag brukar föreningen ha en bra dialog med lagen, så tror de är inblandande på något sätt, men vet ej riktigt hur mycket.

Nu väntar det alltså spel i HJ1 resterande delen av säsongen, innan hösten får utvisa hur fortsättningen blir.

– Tror det kommer bli bra tills nästa säsong. Hur vi gör med juniorallsvenskan vet jag inte dock, vi är ju inte många 98:er och vi har inga 99:er i klubben heller, utan nästa kull är född 2000.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar