Kommentarer från dagens HJ-matcher

Under söndagen så har Borlänge tagit emot Sirius på hemmaplan, där man till sist fick ge sig och förlorade med 2-3. Arboga ställdes mot Kristinehamn på bortaplan, där Kristinehamn inför matchen väntade på sin första seger, något som man tog mot Arboga då man vann med 9-8. Såhär säger spelarna i efterhand.

August Borell, Arboga: Vi fick en väldigt bra start på matchen och ledde matchen med 0-2 efter 1.26 minuter. Vi fick även ett powerplay precis i början av matchen, det gjorde att vi kände oss bekväma och då slappnade vi av och släppte in Kristinehamn i matchen. De gjorde 3 snabba mål och de ledde efter första perioden. Flera av oss i laget kände oss tunga i benen från gårdagen då vi hade spelat match mot Hallsta, vi hade även flera halvsjuka/skadade, det gjorde att vi inte riktigt kom upp i den nivån vi brukar ha utan matchen rullade bara på. I andra perioden gjorde de 4-2 och vi var ganska nerpressade ett tag. Sedan fick vi till två chanser och satte två mål och vi var tillbaka i matchen. Efter det kan man väl säga att vi bara turades om att ha ledningen, det ena laget gjorde mål och sen kvitterade det andra laget ganska omgående. När ställningen var 7-7 gick Kristinehamn ifrån med två mål och vi orkade inte komma tillbaka efter det utan vi lyckades bara reducera en gång.

Borlänge, Lukas Lövgren: Jag tycker vi gör en bra match och vi äger matchen dom två första perioderna. Sirius kommer in i tredje period med underläge men kvitterar ganska snabbt in 2-2. Vårt fokus hamnar på fel saker och Sirius får övertaget och tar ledningen med 2-3 åtta minuter in i tredje perioden Vill också tillägga att domarna var en anledning till våran förlust idag.