Kommentarer från dagens HJ-matcher

En något tunnare lördag har avverkats, där endast fyra grupper på HJ-sidan har varit igång. En av dem var E-gruppen, där Örebro på bortaplan kunde besegra Skoghall med 2-6 efter Emil Lundmarks fem poäng. Engelholm som visade en uppåtgående form i J-gruppen har nu tre raka förluster och därmed tappat mark i kampen om slutspelsplatserna. Såhär säger några av spelarna efter matcherna.

Elias Lundkvist, Örebro: Matchen mot Skoghall måste jag säga var en stabil insats från vår sida. Vi höll tätt bakåt men hade inte så stor utdelning framåt till en början. Det var bra lir men vi var lite sega på returer då bollen ofta låg lite löst framför deras kasse. Då vi spelade på fler folk än vad skoghall gjorde innebar det att vi i tredje perioden orkade mer än vad de gjorde och därmed började även målen komma. En bra insats från vår sida och vi fick med oss 3 pinnar, riktigt skönt. Jag måste passa på att hylla vår andrakedja bestående av bland annat Nils Kero, Emil Ruud och Malte Lundmark då deras press på skoghall var klockren. Även den stabila försvararen Filip Andersson gjorde en bra insats med mycket täckta skott och ett snyggt mål! Skulle kunna nämna bra insatser från hela laget som Emil Lundmark som återigen öser in poäng och vår målvakt Tony Edlund som höll tätt bakåt. Så samanfattnings vis så skulle jag påstå som även vår tränare sa ”en gedigen insats från vår sida”

Mattias Persson, Engelholm: Vi är inte där idag. Ingen tar jobbet. De första 15 minuterna i första perioden gör vi det bra och får också med oss en 3-1 ledning med oss inför andra perioden. Sedan slappnar vi av, börjar gå ute på planen… då går det som det gör. Jag tycker att vi som lag ska vara väldigt missnöjda med den här insatsen men också se det som en väckarklocka inför kommande utmaningar. Tredjeplatsen är rätt långt borta just nu. Det funkar inte att förlora mot bottenlagen i denna serie, vi har oss själva att skylla.