Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens HJ-matcher

Efter en tids uppehåll är JAS-spelet återigen igång för fullt. Huddinge tog emot Nacka på hemmaplan, en match man vann med hela 12-2. I H-gruppen så kunde Vöikers ta tre viktiga poäng mot Kalmarsund, vilket gör att man klev upp på samma poäng mot Jönköping. I G-gruppen så såg Lerum till att hålla någorlunda nerv i gruppen när man besegrade Sävedalen på hemmaplan med 5-4.

Fred Suurna, Huddinge: Matchen startar i ett långsamt tempo där vi blir bollförande och Nacka backar hem i sin 2-2-1a. Vi rullar runt men kommer inte till så många avslut men får in 2 innan första periodens slut. 2-1 efter en dålig första period från vår sida. Inför andra bestämmer vi oss för att ha bättre rörelse och snabbare rull på bollen vilket vi också genomför och kan trycka in ett antal enkla mål. Vi bjuds också på lite mer omställningar i andra av Nacka som vi är effektiva på. I tredje perioden fortsätter vi i samma anda och lyckas trycka in några enkla bollar innan de blir lite avslaget i slutet av matchen. 12-2 blir slutresultatet till våran fördel och vi genomför matchen på ett godkänt vis men kan fortfarande steppa upp några nivåer.

Gustaf Sandberg, Vöikers: Det var en fartfylld med mycket chanser! Vi vinner matcher för att vi är otroligt effektiva och sliter hela matchen, alla satt på bänken och peppade hela matchen så det var en rolig match att spela.

Vi får en bra start på matchen med två mål sen kommer de tillbaka i slutet av första perioden och trycker in två mål. I andra tar vi över totalt och äger matchen, vi vinner andra perioden med 2-0. I tredje får vi två snabba mål och dödar matchen. Båda lagen spelar sedan bara av matchen och får in lite slumpmål.

Tobias Karjalainen, Lerum: Matchen börjar relativt jämt med ett högt tempo där vi försöker skapa ett bra bolltempo. Redan från start bjuds det på flera målchanser från båda lagen. Vi går in i Periodpaus med en 3-1 ledning. I den andra perioden hade inget utav lagen något speciellt bra spel och några utvisningar gjorde att det blev mycket hawaiispel. I början av den tredje perioden fortsätter det att vara hawaiispel och sävedalen tar ledningen med 3-4 men ca 10 minuter kvar. Vi hade många målchanser men fick ingen större utdelning. Strax efteråt fick vi in ett psykologiskt redoceringsmål vilket gör att moralen i laget höjs och vi fortsätter att trycka på. Vi får in 5-4 målet med knappa 2 minuter kvar och håller ledningen tiden ut. Det vi tar med oss från denna matchen är att laget visar bra moral och att vi får med oss 3 poäng i bagaget.