Kommentarer från kvällens DJ-matcher

Även DJ-JAS drog igång ikväll igen, där det vankades toppmöte mellan Huddinge och Täby, där hemmalaget tillslut vann. I E-gruppen så vann Stanstad mot Röke på bortaplan med 4-5, vilket gjorde att Stanstad ryckte något i toppskiktet. Vid seger för hemmalaget Röke så hade man klivit upp på samma poäng.

Linn Hellbom, Täby: Vi är inledande det spelförande laget dock med få avslut. Vi tappar mycket bollar på mittplan i sina uppspel och bjuder in Huddinge i matchen som avslutas till Huddinges fördel rent spelmässigt. 0-2 till oss efter första perioden.

I andra perioden är vårt spel mest stillastående. Huddinge pressar hårt och har många målchanser, där vår målvakt håller oss kvar i matchen. 0-2 till oss fortfarande efter andra perioden.

I tredje perioden fortsätter Huddinge sin press mot ett stundtals förvirrat . Vårt powerplay leder inte till någon direkt farlighet. Huddinge tar en sen timeout vid ställningen 3-3 och 19:14 gör Huddinge det avgörande målet. Matchen slutar 4-3 till Huddinge.

Tilda Nilsson, Röke: Trots en halvkass uppvärmning går vi in och håller bra tryck i matchen ända från början, det blev en tuff men jämn match som skulle kunna ha slutat hur som helst. I första och andra perioden får vi jaga, särskilt i andra då vi kvitterar från ett 1-3 underläge till 3-3. I tredje perioden är båda lagen mer på, tempot höjs och närkamperna blir tuffare. Det går att känna spänningen i luften. Tredje perioden slutar 1-2 till Stanstad trots deras tre utvisningar och en straff emot dem. Slutresultatet i matchen blir 5-4 till det serieledande laget Stanstad. Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match, en av våra bättre. Alla våra spelare höll en hög nivå på spelet genom hela matchen och kämpade på utan några större dippar. I båda lagen märktes det dock att skånelagstjejerna var lite vassare. Efter veckans distriktslags-SM så var de verkligen på topp.