JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Rasmussen/Sannum inför Malmöderbyt

Ikväll så spelas derbyt mellan Malmhaug och Malmö, där hemmalaget behöver en seger för att kliva förbi i tabellen. Det första mötet vann Malmö med 4-1 och Malmhaug söker nu revansch. Malmhaugs Nils Rasmussen och Malmös Oskar Sannum säger följande inför matchen.

Den första matchen slutade med Malmöseger, vad minns ni från den matchen?

Nils: Jag kommer ihåg att det var en kväll mitt i veckan så alla i laget hade gått i skolan hela dagen och var rätt trötta faktiskt men det kändes ändå bra innan men när väl matchen startade så var vi inte alls på tårna och vi vann inga dueller vi sprang mycket mindre än dom. Det var definitivt en av våra sämsta matcherna i serien.

Oskar: Kommer ihåg att de trodde att det skulle bli en enkel vinst för dem men vi lyckades överraska dem med att spela riktigt fysiskt. Jag minns även glädjescenerna efteråt, det var fantastiskt!

Ni känner till vandra bra, vad är era motståndares styrkor och vad kommer krävas av er för att ta tre poäng?

Nils: Malmö är ett otroligt skickligt lag defensivt och gillar att bygga sitt spel på att utnyttja motståndarnas misstag. Så de vi måste göra är att anfalla med hela laget och alltid vara noggranna i vårt passningsspel så vi inte bjuder på några enkla kontringar.

Oskar: De har många bollskickliga spelare som kan trolla fram en målchans från ingenstans, så det gäller för oss att vara väldigt vaksamma och noggranna i vårt försvarsspel.

Vad i ert spel kommer avgöra till just er fördel?

Nils: passningsspel så vi inte bjuder på några enkla kontringar. 3. Alla våra spelare är väldigt bra individuellt och inprincip alla i laget kan kliva fram och avgöra så det gäller bara att alla i laget har en bra dag så kommer detta bli en match där malmhaug står som segrare.

Oskar: Helt klart försvarsspelet, det kanske låter tråkigt men det är något som vi är bra på och det måste sitta för att vi ska ha någon chans.

Är det någon i laget som gillar dessa derbyn lite extra och kliver fram?

Nils: Simon Lindblad som tidigare spelat i just Malmö är väldigt taggad inför matchen mot sitt gamla lag och kommer säkert vara en viktig spelare för oss imorgon. Den här matchen är helt klart en av dem absolut viktigaste matcherna för honom och ja tror han kommer vara extremt taggad imorgon och då blir han ett väldigt stort hot i vårt anfallsspel.

Oskar: Vår målvakt Kevin Zia som är otroligt vass när han är taggad och det är han i ett Malmö derby!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar