JAS-bloggen
Sammanfattningar

Rapport från Storvretacupen

Storvretacupen börjar gå mot sitt slut, där de äldsta klasserna avgjordes redan under förra veckan. Bloggen var ej på plats, men har via en mycket kompetent källa fått en rapport kring cupens händelser i klasserna som rör just JAS.

”Till HJB-klassen, även kallad HJ18 eller JAS, så kom det flertalet lag till spel. På förhand gick snacket om att favoritskapet låg hos Nykvarn, Farsta, Norrköping samt de lokala lagen Sirius och Hagunda. Som vanligt i Storvretacupen så kommer alltid ett par av de finska topplagen till spel, och denna gång var inget undantag. Tapanilan seglade tidigt upp som favorit efter att ha krossat motståndet i sin grupp. Övriga favoriter höll för trycker sånär förutom Hagunda som hamnade i en tuff grupp, och missade slutspel. Ett Hagunda som annars gjort en stark höst i JAS med en 2:a plats i JAS B för tillfället. Norrköping föll direkt i åttondelsfinalen i en tät match mot Farsta (2-3). Turneringens bästa match ansågs av många vara Tapanilan – Farsta i kvartsfinalen där ett starkt och disciplinerat Farsta, som förra året nådde Innebandyfesten, hade ledningen till slutet då finnarna gick ikapp och kunde vinna på straffar. Semifinalen mellan Sirius – Nykvarn var även den en riktig rysare, där bröderna Rigogiannis länge såg ut att grusa hemmafavoritens dröm om att vinna turneringen för andra året i rad. Det dröjde fram till 19.17 i sista perioden innan Sirius SSL-spelare Mattias Jansson tillslut avgjorde. Tapanilan nådde som förväntat final, och där tog man sedan en knapp seger och slog Sirius med 2-1. Med andra ord, inga större skrällar i HJ18-klassen.

I P16-klassen (P99) fanns även där flera lag med som även som har merparten av sina spelare i JAS. Där handlade det dock mest om lagen från JAS B tillika de lokala lagen, Sirius och Rasbo, där de sistnämnda slog ut just Sirius i semifinalen efter en riktig rysare som gick till suddenstraffar. Rasbo vann sedan finalen tämligen enkelt och kan alltså kvittera ut ett cupguld och en 4:e plats i JAS B efter hösten. Inte illa för ett lag där hela stommen är födda -99.”

Positiv överraskning: Två heta trios – Att ha spelare som producerar när det som mest behövs är livsviktigt för framgång. Firma Palmqvist/Rigogiannis/Rigogiannis i Nykvarn och Stenlund/Gustavsson/Jansson i Sirius bar fram sina lag och behöver göra det i fotsättningen för att gå långt i JAS. När dessa var inne på planen tillsammans var det få lag som kunde matcha dem.

Negativ överraskning: Trots en tuff grupp så var ändå Hagunda en besvikelse. Missat slutspel för ett lag som placerar sig på 2:a plats i sin JAS-serie är underkänt trots att man repade mot och vann b-slutspelet. Man hade inte marginalerna med sig denna gång och får fokusera på vårsäsongen framöver.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar