JAS-bloggen
Intervjuer

”Vägen till SM-guldet” – del 4

I den föregående delen så fick ni ta del av Örebros avancemang till kvartsfinalen då man i sin åttondel, under säsongen 2011/2012, besegrade Järfälla. Nu går resan vidare och Jakob Axelsson guidar er vidare.

”Matchen skulle spelas hemma i Mellringehallen. Storstjärnor som Albin Sjögren, Sebastian Degeryd och Pontus Ericsson skulle inta IBFs hemmaborg. Sjögren skrev på Facebook-eventet ”Räknar med fullsatt när vi glider in på söndag”. Riktigt fullsatt blev det inte riktigt men 390 personer hade letat sig till hallen för att bevittna junior-innebandy i Örebro. Mäktigt var ordet.

Vi förberedde oss som vanligt med träning dagen innan match och genomgång av detaljer om hur RIG spelade och hur de satte press bl.a. dubblingar bakom kassen osv. Det kändes om vi hade riktigt bra koll på deras spel och hur de ville sätta press och efter lite research med en viss poängkung från Hudik så kunde det inte gå fel. Alla detaljer var på plats, förväntningarna var höga och vi var redo att anta ”landslaget”.

Tunga RIG med 7-8 landslagsspelare i truppen skulle möta IBF som enbart hade en spelare med på Bosön-lägret för spelare född 93. Kunde väl bara sluta på ett sätt? RIG ledning med 3-1 efter en period och allt var i sin ordning. Men ordet IBF-vändning fick åter användas här. Vi hämtade upp till 3-2 och för att sedan släppa iväg till 4-2 för att komma ikapp till 4-4 och efter det lät vi Albin Sjögren båga in två kassar fram till 6-4, men sen släppte vi aldrig greppet. 6-5 och 6-6 innan periodpausen och när ungefär fem minuter hade spelats av sista perioden så dunkade Alle Eckerwall in 7-6 och det stod sig matchen ut trots brutalt tryck av RIG mot Philip Neogard i kassen och han gjorde några brutala räddningar i slutet som man än idag kan vakna mitt i natten och tänka ”Hur fan tog han den”? Återigen hade IBFs man-man press skickat ut en förhandsfavorit ur JAS-slutspelet och direkt efter matchen fick vi motta publikens stående ovationer, publiken stod säkert upp i fem minuter och applåderade taktfast. Det är sådana bilder och upplevelser man kan leva på länge.

Efter matchen så kom förbundskaptenen tillika RIG-tränare Fredrik Holmgren fram till våra tränare och sa att han trodde att RIG skulle pressa ner oss i sista perioden men återigen hade motståndarens tränare fel. Vi hade inte fuskat med försäsongen den gången heller. Vi var sjukt starka och hade en tro på vårt spel som få lag har.

Nu efter denna ”bragd” så kom det fler och fler glada tillrop från folk man aldrig pratar med annars. ”Stort grattis”, ”Detta är ni värda”, ”Snyggt och välförtjänt”, ”Bragd” lät det. Vi var i Varberg och Innebandyfesten. Det som bara var en dröm i början av säsongen var nu verklighet. Att få uppleva de absolut bästa junior-innebandymatcherna under säsongen och dessutom få vara en del av det. Magi.”

Jakob Axelsson.

¨

Seger mot både Järfälla och RIG Umeå gav Örebro en plats på Innebandyfesten. Foto: Emma Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar