JAS-bloggen
Intervjuer

”Vägen till SM-guldet” – del 3

I de två första delarna så fick ni ta del av Örebros resa under försäsongen, samt gruppspelet under säsongen 2011/2012, det året där resan gick hela vägen fram till slut. I den här delen får ni fortsätta vara med på resan där Jakob Axelsson tar er igenom början av slutspelet.

”Vi hade nu nått vårt första delmål när det nu var dags för sextondelsfinal mot Karlstad hemma i Örebro. Matchen i sig är inget som går till världshistorien som den mest välspelade men efterspelet på diverse olika sociala forum är värt att ta upp. Vi i laget såg detta som starten på ”Resan mot Varberg” och delade med oss det på Facebook och Twitter. Men förståsigpåare som inte tillhörde IBF Örebro skrattade åt oss och sa att de kommer ta stopp i åttondelsfinalen mot Järfälla. Man kan inte spela ett man-man spel mot bättre motstånd. Järfälla har ett riktigt bra lag på pappret lät det då. Hagberg skjuter som en häst sparkar och Jesper Larsson hade ny linda på klubban.

Men vi brydde oss inte om skitsnacket om vårt spelsystem. Varför skulle vi bry oss? Vi trodde stenhårt på vår spelidé och skulle man inte göra det vore det helt galet. Uppladdningen inför Järfälla var noggrann. Vi tränade extra på fredagen innan matchen och gick genom detaljer extremt noga hur Järfälla spelade och hur deras frislag slogs osv. och på lördagen tog vi bussen upp till Jakobsbergs Sporthall för att lira åttondelen. Vi var där tre timmar innan matchstart och var helt själva i hallen och kunde andas och känna in miljön vi skulle få spela i. Detaljer som jag tror hade en stor del i vår seger mot 08orna.

Matchen började avvaktande men Järfälla tog kommandot och hade en 2-0 ledning inför andra perioden och de fick en drömstart i andra perioden med ett 3-0 mål efter typ sex sekunder in i den samma. I ett sådant läge så skulle många lag nog ha hängt med huvudena och börjat tänka på vad man ska käka för mat på vägen hem men inte IBF Örebro och det var där jag tror att vi myntade uttrycket ”IBF-vändning”. Vi hängde in 3-1, 3-2, 3-3 och Järfälla var pressade. Men deras tränare Delshammar trodde att vi hade fuskat med sommarträningen på GIH i Örebro men icke sa nicke. Vi orkade spela på två femmor hela matchen plus förlängningen och när vår egen matchvinnare Alexander Eckerwall klev fram i Sudden Death och satte 6-5 så trodde inte många sina ögon. Ett lag som vill spela en offensiv innebandy kunde alltså vinna mot ett lag som vill kontra och spela safe-spel. Kvartsfinalen var ett faktum och nu rullade en del meddelande in på diverse olika forum. ”Motivation slår klass”,

”Fan, detta gör er till favoriter nu”. Njaa, knappast favoriter och jag vet inte om det var motivationen som slog klassen heller. Snarare att Järfälla hade behövt köra en hårdare försäsong, men vi var i kvartsfinal mot RIG Umeå.”

Jakob Axelsson.

Örebros väg fram till kvarten var tuff, där Järfälla bjöd på hårt motstånd i åttondelsfinalen. Foto: Emma Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar